Tabu
Image default
lifestyle

DINU PATRICIU: Partaj de 850 milioane de euro cu sotia lui!

Chiar dacă în acte încă sunt soţ şi soţie, ruptura dintre Dana şi Dinu Patriciu e mai mult decât evidentă. Recent, femeia a introdus actiune de partaj, cerând jumătate din averea evaluată la peste 850 de milioane de euro.

În ultimul timp, presa a speculat că Dinu Patriciu ar fi bolnav şi că soţia l-ar fi părăsit, plecând în Franţa. Separarea dintre cei doi a căpătat însă un contur abia săptămâna trecută, când Dana Patriciu a introdus actiunea de partaj la Judecătoria sectorului 1 din Capitală, cerând jumătate de agoniseala strânsă alături de cel care, cel puţin în acte, încă îi e soţ.

Nevasta lui Patriciu trebuie să fie însă pregătită să bage mâna adânc în buzunar pentru a-şi duce planurile la capăt, căci ar putea fi obligată la plata unei taxe de timbru uriaşă, de 3% din avere, adică de peste 25 de milioane de euro!

Mai mult: Soţii Patriciu vor împărţi 850.000.000 €! – Ştiri interne | Libertatea.ro

Dana Patriciu a argumentat că este căsătorită cu Dinu Patriciu din 1994, iar în timpul celor 18 ani de căsnicie au dobândit împreună bunuri imobile şi mobile, inclusiv tablouri, bijuterii, acţiuni/părţi sociale la diverse societăţi din România, Elveţia, Anglia, Luxemburg, Olanda, Germania, Franţa, Georgia, Cipru. Ea a indicat o cotă de contribuţie de 50% la dobândirea acestor bunuri.
Ea susţine că Dinu Patriciu a dispus de bunuri comune reprezentând piese de moblier şi de decor şi că mai multe obiecte de uz personal şi cadouri au dispărut din reşedinţa situată la Siliştea Snagovului. Ea afirmă că, prin acţiunile soţului său, patrimoniul comun a fost mult diminuat, iar stabilitatea economică a familiei este pusă în pericol în mod real.

Dana Patriciu îşi motivează gestul, precizând că, în pofida încercărilor repetate de a-şi determina soţul să înceteze cu acest comportament, nu au reuşit să ajungă la o înţelegere amiabilă, ceea ce face necesară intervenţia instanţei de judecată.
Prin urmare, ea cere separaţia judiciară a bunurilor comune obţinute în timpul căsătoriei, modificarea regimului matrimonial din regimul comunităţii legale în regimul separaţiei de bunuri, precum şi lichidarea comunităţii de bunuri şi partajul bunurilor comune obţinute în timpul căsătoriei.
Agenţia de presă MEDIAFAX relata, la începutul lunii octombrie, cã omul de afaceri Dinu Patriciu şi-a gajat tablouri din colecţia personală, cu o valoare de achiziţie de peste 2 milioane de euro, către firme pe care le controlează, înregistrate în Elveţia sau Cipru, precum şi către persoana cu care se presupune ca are o relatie extraconjugala
Începând din toamna anului trecut, Patriciu a constituit gaj în favoarea DP Holding (Elveţia), Veridesco Limited (Cipru) şi Melanie Anne Chen, pentru circa 80 de tablouri din colecţia personală. Melanie Chen este membru în boardul director al DP Holding şi preşedinte executiv al Marine Resources Exploration International BV, firme deţinute de Patriciu.
Majoritatea lucrărilor au fost cumpărate de la casa de licitaţii Artmark, unele dintre acestea chiar după încheierea licitaţilor, dacă nu au existat cumpărători care să ofere preţul minim din evaluare.

ARTICOLE SIMILARE

Cantand in ploaie. Evenimentele lunii noiembrie!

realitatea

Rita Muresan a devenit mentor spiritual: “Tin conferinte despre arhangheli”

RECLAME erotice amuzante! Galerie FOTO

Victoria și David Beckham fac sex de cinci ori pe zi

realitatea

Vestiarul roz

realitatea

Câteva momente cu Gaspar Noe

realitatea

Scrie un comentariu