Home > Fashion > Patzaichin responsabil cu designul ținutei oficiale a echipei olimpice a României

Patzaichin responsabil cu designul ținutei oficiale a echipei olimpice a României

Ieri, 28 iunie 2012, s-a lansat ținuta oficială ce va fi purtată de delegația României la ceremoniile de deschidere ale Jocurilor Olimpice de la Londra. Colecția este inspirată de atributele de atlet ale lui Ivan Patzaichin și plăcerea lui pentru sport, suprapuse peste spiritul dezinvolt al Deltei Dunării. Elementele eco, motivele geometrice, calitatea, cromatica specifică naturii din Deltă, confortul și familiaritatea unei haine bine croite au constituit coordonatele de lucru ale echipei de designeri( printre care se numără şi Oláh Gyárfás cunoscut pentru pasiunea sa faţă de hainele sport). Ţinutele au toate şansele să câștige podiumul olimpic la „proba de design”, iar un punct în plus ar fi proiectele sociale de dezvoltare a comunităților din Delta Dunării pentru care a fost implementat iniţial brand-ul.

„Am petrecut multe zile împreună cu echipa de designeri, pe barcă, în Deltă, uneori vâslind, alteori stând de vorbă, pentru că Delta poate fi intensă și dramatică, dacă vrei să-ți consumi energia, sau calmă și fără griji, dacă vrei doar să lenevești la soare. Așa sunt și hainele, se potrivesc unor sportivi care au mușchii încălziți pentru competiție, dar își iau răgazul să se bucure de momentele de sărbătoare. Să nu uităm, ei reprezintă țara Performanța, tot așa cum reprezintă România. Nu-ți poate lua nimeni niciodată, sentimentul de încurajare pe care ți-l dau cei ce sunt alături de tine și mândria de a defila sub culorile tricolorului în fața unui întreg stadion, având conștiința de a fi printre cei mai buni din lume. Sper că pentru cât mai mulți sportivi din lotul României ceremoniile de încheiere să însemne chiar confirmarea faptului că sunt cei mai buni” a spus Ivan Patzaichin.

Delegația olimpică a României va fi compusă din peste 150 de sportivi, antrenori, oficiali și personal medical, iar disciplinele sportive sunt extrem de diverse: natație, polo, atletism, caiac-canoe, box, canotaj, ciclism, scrimă, gimnastică, judo, tir sportiv, tenis de masă, tenis, haltere, lupte etc. Din această perspectivă, colaborarea a presupus și o provocare, stilistică și logistică: un design care să avantajeze toate conformațiile fizice și ulterior producția de variante personalizate într-un răstimp relativ scurt, iar rezultatul obţinut este o colecție care respiră un aer urban și contemporan.

Delegația olimpică va defila într-o ținută ce îmbină o eleganță relaxată cu confortul inerent hainelor concepute pentru atleți. Materialele sunt naturale (bumbac, denim, mătase, piele), tăieturile asimetrice, iar silueta cambrată, atât la sacourile pentru bărbați cât și la jacheta și rochia pentru femei. Cromatica este proaspătă, aducând laolaltă culori alese în urma unei incursiuni în misterioasa pădure Letea: alb, albastru închis, gri și ocru. Imagini cu trupuri de sportivi devin aproape abstracte în colajul caleidoscopic imprimat pe tricouri și eșarfe, într-un subtil omagiu bucuriei pe care sportul o aduce în viețile noastre.

Colecția se adresează publicului larg și va fi disponibilă pentru vânzare imediat după defilarea oficială de la deschiderea JO de la Londra, pe 27 iulie 2012.

În perioada Jocurilor, stația de metrou Sudbury Town din Londra vă purta numele lui Ivan Patzaichin, într-o interpretare unică a celebrei hărți a metroului londonez, în care fiecare linie este dedicată unei discipline sportive și fiecare stație unui sportiv olimpic medaliat cu aur. Alți patru sportivi români sunt de asemenea omagiați: Nadia Comăneci, Iolanda Balaș, Elisabeta Lipă și Georgeta Damian.

Articole asemanatoare
Povestea CIUDATA a lui Octavian Belu si a fiicei sale Iolanda, MODEL controversat!
Bolt si gestul care a uimit lumea!
Pe ele pariem la Jocurile Olimpice

Loading...

Comenteaza acest articol

Patzaichin responsabil cu designul ținutei oficiale a echipei olimpice a României

by   2 min
0