Tabu
Image default
LIFESTYLE

Pauza de cafea, benefică la locul de muncă

Un grup de cercetători britanici a descoperit faptul că pauzele de cafea sunt extrem de benefice pentru randamentul la locul de muncă. Explicația este foarte simplă: cafeina îmbunătățește memoria și puterea de concentrare și reduce numărul de greșeli pe care le facem. Mai mult, pentru cei care lucrează pe schimbul de noapte, cafeaua are același efect ca un "pui de somn".

Experții au mai precizat că o simplă cafea reduce riscul producerii accidentelor rutiere, accidentelor de muncă la sfârșitul unei ture prelungite și chiar îi ajută pe medici să ducă la bun sfârșit operațiile de lungă durată.

Echipa de cercetători a ajuns la aceste concluzii după ce a analizat 13 studii efectuate în toată lumea pe tineri cu vârste în jurul a douăzeci de ani și care lucrau atât în ture, cât și la program fix. Participanților la respectivele studii le-a fost testată memoria, puterea de concentrare și predispoziția pentru a face greșeli. În acest timp unii au consumat cafeină, iar alții un surogat al acesteia.

Toți cei care au consumat cafeină au obținut rezultate mai bune indiferent dacă aceasta provenea din cafea, băuturi energizante, pastile cu cafeină sau alimente. În plus, efectele cafeinei s-au dovedit a fi extrem de asemănătoare cu cele care urmau unei doze de somn.

ARTICOLE SIMILARE

Locuri magice in Bucuresti – episodul 5

realitatea

Misha, soția lui Connect-R, o graviduță superbă!

“Bunica a fost de vina!” spune un martor al tragediei lui IONUT

Poza care a facut INCONJURUL LUMII! Ce a facut aceasta pisica pentru puii ei: “Multi oameni nu ar fi in stare de ASA CEVA”

Andreea Raicu, atac la Maria Marinescu: “S-a fript de fiecare dată cu foștii mei iubiți!”

Top cinci: vedete care arată mai bine ca-n adolescență!

Scrie un comentariu