Home > Lifestyle > Pauza de cafea, benefică la locul de muncă

Pauza de cafea, benefică la locul de muncă

Un grup de cercetători britanici a descoperit faptul că pauzele de cafea sunt extrem de benefice pentru randamentul la locul de muncă. Explicația este foarte simplă: cafeina îmbunătățește memoria și puterea de concentrare și reduce numărul de greșeli pe care le facem. Mai mult, pentru cei care lucrează pe schimbul de noapte, cafeaua are același efect ca un "pui de somn".

Experții au mai precizat că o simplă cafea reduce riscul producerii accidentelor rutiere, accidentelor de muncă la sfârșitul unei ture prelungite și chiar îi ajută pe medici să ducă la bun sfârșit operațiile de lungă durată.

Echipa de cercetători a ajuns la aceste concluzii după ce a analizat 13 studii efectuate în toată lumea pe tineri cu vârste în jurul a douăzeci de ani și care lucrau atât în ture, cât și la program fix. Participanților la respectivele studii le-a fost testată memoria, puterea de concentrare și predispoziția pentru a face greșeli. În acest timp unii au consumat cafeină, iar alții un surogat al acesteia.

Toți cei care au consumat cafeină au obținut rezultate mai bune indiferent dacă aceasta provenea din cafea, băuturi energizante, pastile cu cafeină sau alimente. În plus, efectele cafeinei s-au dovedit a fi extrem de asemănătoare cu cele care urmau unei doze de somn.


Comenteaza acest articol

Pauza de cafea, benefică la locul de muncă

by realitatea   1 min
0