Tabu
HEALTH

Pe tine ce te poate face cu adevărat fericită?

„Întotdeauna vrei ceea ce nu poți avea” este o frază repetată cel mai adesea de oamenii care încearcă să spună că ar trebui să fie mulțumiți cu ceea ce au deja mai degrabă decât să încerce să obțină mai mult pentru a se simți împliniți.

Studiile au arătat că de fapt nu atingerea unor obiective îi îndeamnă pe oameni să meargă mai departe, ci dorința de a avea obiective și mai grandioase. Se pare că, dorind ceea ce nu putem avea este de fapt scopul unei vieți mai fericite. De câte ori ni s-a spus “nu”, “nu poți” sau că nu ai voie să faci ceva? Când suntem copii, o reacție naturală la acest lucru este tantrumul, care se descrie prin plânsete și manifestări de frustrare personală. Pentru că adesea vrem să facem ceea ce nu ni se permite.

Cu cât înaintăm în vârstă cu atât mai mult găsim mai ușor căi de a face față acestei provocări cât mai discret. Un adolescent ar putea să obțină acel ceva furisându-se pe la spatele părinților. Un adult aflat la prima tinerețe  ar putea să ignore orice raționalitate și să facă doar ceea ce îi place, ignorând sfaturile celor apropiați.

Asumarea consecințelor acțiunilor noastre și dobândirea înțelepciunii din experiența pe care am trăit-o este un laitmotiv cu care am crescut. Dar pe măsură creștem, trebuie să explorăm și să înțelegem lumea din jurul nostru. Și dacă ni se spune că nu putem avea un lucru, ne încăpătânăm să-l obținem prin orice mijloace.

Curiozitatea face parte din natura umană. Este ceea ce ne face să ne alegem și să ne îndrume spre noi descoperiri în aspectele personale și profesionale ale vieții noastre.

Motivul pentru care oamenii continuă să exploreze și să încerce să experimenteze tot ceea ce viața are de oferit se află în ADN-ul nostru, scrie revista The Time.

Așadar, dacă dorim să întâlnim o persoană nouă, să obținem o promovare la locul de muncă sau să explorăm diferite zone ale lumii, de fapt simțim nevoia de a trăi emoția vânătorii, nu nevoia de a finaliza o sarcină.

ARTICOLE SIMILARE

Dependența de social media este asemănătoare cu adicția de droguri

Andreea Damian

Zâmbetele nou-născuților nu sunt doar un reflex iar bebelușii socializează încă din primele ore

realitatea

Transpirația excesivă poate ascunde o afecțiune gravă

Andreea Damian

Cum combatem depresia de Sărbători – 6 moduri să gestionezi anxietatea socială

Andreea Damian

Femeile au nevoie de două ori mai multe toalete decât bărbații, spun experții în domeniul sănătății

Andreea Damian

Poluarea aerului afectează numărul de ovule pe care ovarele le pot produce

Andreea Damian

Scrie un comentariu