Tabu
Image default
BEAUTY

Pedichiura cu peștișori – o procedură relaxantă, dar periculoasă pentru sănătate

Pedichiura cu peștișori face furori în spa-urile și în saloanele de înfrumusețare. Tratamentul folosește peștii Garra Rufa care se hrănesc cu pielea moartă de pe tălpile clientelor şi eliberează, în acelaşi timp, o substanţă care ajută la regenerarea celulelor.

Această procedură constă în întroducerea  picioarelor într-un bazin special cu apă, în care se află circa 700 de peștișori, care nu depăşesc 12 cm lungime, originari din Turcia. O ședință durează circa 15 minute, picioarele rămân fine, iar clientul complet relaxat. Nici vorbă de durere. Peştişorii nu au dinţi şi deci nu pot provoca rănirea.  Pedichiura realizată de aceşti peşti are rezultate complete şi în tratarea psoriazisului şi a altor boli, în numai 4 luni de zile.

Din păcate, această metodă extrem de populară și în saloanele din România este și foarte riscantă. Expertii au tras un semnal de alarmă: terapia cu peștișori Garra Rufa poate fi o metodă de transmitere a hepatitei C și a virusului HIV. Se pare că persoanele care suferă de diabet, psoriazis sau care au sistemul imunitar slăbit sunt cele mai vulnerabile. Infectiile și bacteriile pot fi transmise de la o persoană la alta prin intermediul peștilor sau prin apa folosită de clientul precedent și neschimbată după utilizare.

În cosmetică, peștii Garra Rufa „mănâncă” din cuticulele din jurul unghiilor de la picioare căutând în permanență zone de unde să-și procure „hrană”. Aici trebuie tras un alt semnal de alarmă. Aveți grijă cât de des vă lasați picioarele în grija peștișorilor! O femeie de 20 de ani a început să-și piardă unghiile de la picioare după mai multe ședinte de pedichiură cu peștișori Garra Rufa, realizate în 6 luni. Tânăra a fost diagnosticată cu onihomadezis (onychomadesis), un tip rar de boală a unghiilor, în care patul unghiei se separă de țesut și se oprește din crescut.

Din motive de igienă, pedichiura cu pește a fost interzisă deja în 10 state din SUA. De asemenea, prin pedichiura cu peștișori se transmite bacteria Staphylococcus aureus, care poate produce infecții supurative sau septicemii la om. Uneori, proprietarii de saloane confundă peștișorii Garra Rufa cu Chinese Chinchin, aceștia din urmă având dinți, și produc leziuni la nivelul pielii.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

La 42 de ani, Thalia si-a pus silicoane!

6 uleiuri naturale care estompează ridurile fine

Andreea Damian

Ce cosmetice accesibile folosesc vedetele

realitatea

A slabit la 38 kg ca sa semene cu un personaj de desene animate! 11 FOTO

Parfumurile Dior pot avea semnatura ta

Beauty Art: Unghii de catifea

Scrie un comentariu