Tabu
Image default
CULTURESlider

Pentagonul emite mai multe gaze cu efect de seră decât Portugalia

Pentagonul a emis 59 de milioane de tone de dioxid de carbon și alte gaze care afectează clima în 2017, arată cercetările, potrivit Reuters

Emisiile Pentagonului au fost “într-un singur an mai mari decât emisiile de gaze cu efect de seră din mai multe țări mai mici”.

Statele Unite produc mai multe emisii de gaze cu efect de seră care încălzesc planetele doar prin operațiunile de apărare decât țările industrializate, cum ar fi Suedia și Portugalia, au declarat cercetătorii (miercuri, 12 iunie). Pentagonul, care supraveghează armata americană, a eliberat circa 59 de milioane de tone de dioxid de carbon și alte gaze cu efect de seră în 2017, potrivit primului studiu de compilare a unor date atât de detaliate, publicate de Brown University. Dacă sediul Pentagon ar fi o țară, ar fi cel mai mare contribuitor din lume la emisiile sale de carbon și alte gaze care afectează clima, a declarat Neta Crawford, autorul studiului și politolog la Universitatea din Boston. “Există o mulțime de modalități pentru a reduce emisiile,” a spus Crawford. Pentagon nu a răspuns la acuzații și nici nu a comentat în alt fel raportul.

Deplasarea trupelor și armelor a reprezentat aproximativ 70% din consumul de energie, în special din cauza arderilor motorinei și utilizării avioanelor, a spus Crawford. Emisiile Pentagonului au fost mai mari decât cele ale Portugaliei care se clasează pe locul 57 în Atlasul Global al Carbonului, a spus Crawford. China este cel mai mare emițător de dioxid de carbon din lume, principalul gaz responsabil pentru schimbările climatice, urmată apoi de Statele Unite. Ironia face că Pentagonul a numit schimbările climatice “o problemă de securitate națională” într-un raport din ianuarie la Congres și a lansat mai multe inițiative pentru a preveni impactul schimbărilor climatice asupra țării.

Temperaturile globale sunt în curs de creștere de la 3 garde C la 5 grade C în acest secol, depășind cu mult obiectivul global de limitare a creșterii la 2 grade C sau mai puțin, declara Organizația Mondială de Meteorologie a ONU în noiembrie. Crawford a spus că Pentagonul și-a redus totuși semnificativ consumul de combustibil începând cu anul 2009, inclusiv prin eficientizarea vehiculelor și trecerea la surse mai curate de energie la baze. Însă acesta s-ar putea reduce și mai mult prin reducerea misiunilor care folosesc combustibil toxic în Golful Persic pentru a proteja accesul la petrol, combustibil care  oricum nu mai reprezintă o prioritate majoră, deoarece energia regenerabilă a câștigat teren, a spus ea “Multe misiuni ar putea fi reconsiderate iar asta ar face lumea mai sigură”.

ARTICOLE SIMILARE

Povestea din biblioteca: Mic dejun la Tiffany, Truman Capote

realitatea

Tot ce trebuie să știi despre aburirea părului

Andreea Damian

UNTOLD Dubai 2024. Cât costă biletele la prima ediție a festivalului

Andreea Damian

Cum arată și cu ce se ocupă acum Lucian Viziru

Andreea Damian

Aurul verde! De ce avocado a devenit mai profitabil decât marijuana?

Andreea Damian

CARTE: Povestea vieții mele, Giacomo Casanova

realitatea

Scrie un comentariu