Tabu
Image default
CULTURESlider

Pepe Le Pew, interzis pentru că normalizează violul

Nu există probabil om să nu fi auzit de Pepe le Pew. În desenele animate el fugărea o pisică neagră pe nume Penelope care are o linie pictată pe spate dintr-un anumit accident și de aceea Pepe crede că este sconcs.

Pepe vorbește cu accent franțuzesc și era foarte amuzant și îndrăgit de copii în desenele animate. A dispărut însă din Space Jam 2, desenele animat produs de Warner. Și, de asemenea, nu ar trebui să mai apară în desenele Looney Tunes, decizii care reaprind dezbaterea de la Hollywood.

Animalul nefericit, al cărui hobby se rezumă la urmărirea fără succes a Penelopei a ajuns subiect de discuții după ce un cronicar din New York Times a spus că Pepe „a normalizat cultura violului”. Câteva zile mai târziu, actrița Greice Santo, care dă voce personajului Jane the Virgin din filmul de desene animate Space Jam: A New Legacy, a dezvăluit că o scenă în care apare alături de caracterul Pepe Le Pew a fost scoasă din filmul care are premiera în iulie.

În noua animație, Pepe apare alături de Santo, într-o scenă alb-negru care parodiază filmul Casablanca. Atunci sconcsul flirtează cu Jane the Virgin și începe să o sărute pe mână. Ea se retrage, apoi îl împinge încât acesta cade pe un scaun, iar apoi toarnă o băutură pe el și-i trage o palmă atât de puternică, încât scaunul pe care stă Pepe începe să se rotească prin cameră ca un titirez.

Scena descrisă mai sus e cea buclucașă, despre care, editorialistul New York Times Charles M. Blow spune că „normalizează cultura violului”.

Pe de altă parte, regizorul Malcolm D. Lee, citat de NBC News, spune că scena fusese filmată la începutul producției, când regizor era Terence Nance, și că renunțase la ea și înlăturase personajul cu totul, cu mult timp înainte de comentariul publicat de New York Times.

Unii utilizatori au denunțat imediat o formă de cenzură în numele corectitudinii politice deoarece acest personaj de desene animate ar fi victima. „Asta înseamnă că vor încerca să-l interzică și pe Fluffy?”, a scris pe Twitter Gabriel Iglesias, vocea personajului Speedy Gonzales din continuarea Space Jam. „Anulează cultura, nu mă poți prinde. Sunt cel mai rapid șoarece din tot Mexicul”, a glumit actorul.

E posibil ca Pepe să nu mai apară în desenele Warner Bros. Looney Tunes sau în viitoarele serii Bugs Bunny Builders și Tweety Mysteries, deși personajul nu a fost interzis sau retras oficial.

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei de 16 august. Madonna.

realitatea

Cine este și cum arată iubitul Danielei Crudu. Cei doi vor avea un copil împreună – FOTO

Andreea Damian

Freddie Mercury, secretul pe care l-a păstrat până pe patul de moarte

Andreea Damian

De ce unii oameni cred că odihna este o pierdere de timp

Andreea Damian

Monica Birladeanu va sarbatori ziua femeii la The Woman

realitatea

Cum sa te machiezi pentru fotografii reusite

realitatea

Scrie un comentariu