Home > Health > Peria de curățat grătarul ascunde un mare pericol

Peria de curățat grătarul ascunde un mare pericol

grătar

Când spui vară te gândești la căldură și la ieșirile în aer liber. Adesea, acestea includ și mult râvnitul grătar, după care aproape tot românul se dă în vânt. Există mulți pasionați de grătar dar puțini sunt cei care se pricep cu adevărat la pregătirea lui. Maeștri sunt doar acei bărbați, sau femei – numărul lor probabil e extrem de redus – care dețin și o trusă completă pentru grătar. Cu siguranță printre accesorii ați întâlnit și peria de curățat grătarul.

Ascunde însă un mare pericol, pe care nimeni nu l-a sesizat până acum. Din păcate, acest dispozitiv atât de întâlnit ne pune viața în pericol. În momentul curățării grătarului, se pot desprinde bucăți de sârmă care pot ajunge pe carne. Un caz nefericit este cel al unui băiețel de șase ani din Statele Unite care a ajuns la spital după ce o astfel de sârmă i-a rămas blocată în gât.

Asta, dar și cifrele oferite de Universitatea de Medicină din Missouri  – au fost raportate aproape 1.700 de leziuni provocate de peria de curățat grătarul din 2002 până în 2016 – ar trebui să ne pună pe gânduri. De aceea, este recomandat să înlocuiești peria des cu alta nouă. După curățarea grătarului, e recomandat să-l ștergi cu o lavetă curată pe care ai înmuiat-o în prealabil în apă.

De asemenea, o alternativă mai sigură la peria de curățat grătarul este racleta de lemn. Nu este la fel de eficientă, dar vei mânca liniștit ceafa de porc rumenită pe grătarul încins.

Articole asemanatoare
Reteta dietetica – Dovlecei cu carne la gratar!
RETETE LA GRATAR pentru weekendul de 1 Mai! Oferite de doi campioni mondiali!

Comenteaza acest articol

Peria de curățat grătarul ascunde un mare pericol

by Andreea Damian   1 min
0