Tabu
Image default
BEAUTY

Peria potrivită pentru tipul tău de păr

Este foarte important să alegi cea mai bună perie de păr pentru menținerea sănătății părului pe termen lung. Folosirea unei perii de calitate inferioară poate avea drept consecință ruperea firului de păr, despicarea vârfurilor, agresarea scalpului sau electrizarea părului.

Cum alegi peria potrivită pentru părul tău?

Alegerea periei de păr poate face diferența în ceea ce privește aspectul părului tau. Ia în considerare principalele tipuri de perii de păr de mai jos și alege-o pe cea mai potrivită pentru părul tău.

Peria lată

Acest tip de perie are suprafață plată și este ideală pentru părul lung. Îndreaptă și netezește părul, oferindu-i o strălucire aparte. Nu este indicată folosirea periei imediat după spălare. Așteaptă ca părul să se usuce ușor, apoi folosește peria de la vârfuri spre rădăcină. În acest fel, eviți ruperea firelor de păr.

Peria rotundă

Această perie este foarte folositoare dacă îți dorești să obții volum atunci când îți usuci părul. De asemenea, este o alternativă foarte bună la ondulator. Cu ajutorul ei poți obține bucle mari și lejere.

Peria pentru tapat

Peria pentru tapat sau teasing brush este un instrument extrem de util. Deși aparent nefolositoare, această perie îngustă scoate din anonimat până și cel mai banal look. Folosește-o ca să tapezi șuvițe subțiri de păr aproape de rădăcină. Părul va căpăta volum și vei obține o coafură simplă, dar perfectă pentru zi.

Pieptenele cu dinți rari

Se folosește pentru descâlcirea părului umed. Fiind umed, părul este mai predispus la rupere, așa că folosirea oricărui alt tip de perie este greșita. Utilizează un pieptene cu dinți rari și piaptana-ti părul de la vârfuri spre rădăcină, niciodată invers. Pieptenele cu dinți rari este recomandat, iîndeosebi, persoanelor cu părul ondulat. Acesta facilitează descurcarea firelor de păr, fără a le rupe.

Peria din lemn

Peria din lemn este benefică atât pentru firul de păr, cât și pentru scalp. Dinții periei masează ușor scalpul și stimulează regenerarea părului. Totodată, aceștia au rolul de a distribui uleiurile naturale de la rădăcină până la vârful firului de păr, oferind astfel strălucire.

ARTICOLE SIMILARE

In pragul anorexiei, Bianca Dragusanu vrea sa SLABEASCA urgent 5 kilograme!

5 greșeli de frumusețe pe care toate femeile le fac pe măsură ce îmbătrânesc

Andreea Damian

Adevarul despre chipul Thaliei fara niciun retus

Rutina de frumusețe a Irinei Shayk

Andreea Damian

Alternativă la liposucția chirurgicală

realitatea

Trend Vision – Gala Wella 2012

Scrie un comentariu