Tabu
Image default
HEALTHSlider

Perioada de incubație a Omicron, mai scurtă. Când apar primele simptome și care sunt acestea

Noua variantă Omicron a coronavirusului are peste 30 de mutații, iar prima problemă o reprezintă transmisibilitatea, spune coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

„Prima problemă a Omicron este transmisibilitatea. A doua problemă: ocoleşte sau nu vaccinarea? A treia problemă: îmbolnăvirile mai grave. Nu ştim acum toate răspunsurile despre Omicron. Omicron este mai transmisibilă decât varianta Delta. În Africa de Sud, Omicron a generat o creştere exponenţială. În provincia din Africa de Sud, peste 60% dintre persoane trecuseră prin boală. Omicron poate să ocolească anticorpii. În 2-3 săptămâni vom afla dacă anticorpii pot neutraliza virusul”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Infecția cu varianta Omicron poate fi depistată la testul PCR la 24 de ore de la îmbolnăvire, iar primele simptome pot să apară după două zile: cefalee, dureri în gât sau semnele unei răceli obișnuite. Nu se cunosc toate datele legate de varianta Omicron. Medicii și specialiștii atrag atenția că măsurile de protecție trebuie să fie respectate.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, sâmbătă seară, că primele două cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România. Este vorba despre un bărbat şi o femeie, pacienţi din Vaslui şi Braşov, asimptomatici, care s-au întors pe 30 noiembrie cu cursa specială din Africa de Sud.

ARTICOLE SIMILARE

Măștile fashion nu protejează contra infectării!

Andreea Damian

Piese de plajă pe care ne place să le purtăm în oraș

Andreea Damian

Elton John se uită la televizor doar de Crăciun, când vorbește regina

Andreea Damian

Cel mai sexy bărbat în viață va face spectacol la butoane la Coachella

Andreea Damian

RECENZIE – The Florida Project – un film despre cei care au totul și nimic

6 tipuri de acnee, de la cel mai blând la cel mai sever

Andreea Damian

Scrie un comentariu