Tabu
Image default
HEALTH

Perioada de izolare la domiciliu a salvat milioane de vieți în Europa

Un studiu arată că măsurile de restricție au salvat peste trei milioane de vieți în Europa.

Oamenii de ştiinţă de la Imperial College London spun că măsurile stricte, majoritatea impuse în luna martie, au avut „un efect substanţial” şi au ajutat la reducerea ratei de multiplicare a infecţiei sub 1 până la începutul lunii mai.

Echipa de cercetători a declarat că „numărul morților ar fi fost uriaș” fără izolarea la domiciliu. Ei au avertizat însă că doar o mică parte din oameni au fost infectați și că am fost încă doar „la începutul pandemiei”.

Echipa de cercetători a estimat că, până la începutul lunii mai, între 12 şi 15 milioane de oameni din 11 ţări – Austria, Belgia, Marea Britanie, Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Norvegia, Spania, Suedia şi Elveţia – au fost infectaţi cu noul coronavirus.

Prin compararea numărului deceselor înregistrate cu cel estimat de ei, dacă măsuri de izolare nu ar fi fost introduse, a rezultat că aproximativ 3,1 milioane de morţi au fost evitate.

La nivel mondial, au fost înregistrate peste 7,1 milioane de contaminări cu noul coronavirus şi mai mult de 406.000 de decese, potrivit datelor Johns Hopkins University.

ARTICOLE SIMILARE

Pierderile repetate de sarcină pot fi provocate de calitatea slabă a spermei

Andreea Damian

„Pandemia” de halitoză – un efect secundar neplăcut al purtării măștilor

Andreea Damian

Semnele unui sistem imunitar slăbit

Andreea Damian

5 motive pentru care iti este mereu foame – partea I

realitatea

Șase cele mai bune remedii anti-mahmureală care nu dau greș

Andreea Damian

Alimentație | Iată cum să calculezi porțiile ideale cu mâinile

Andreea Damian

Scrie un comentariu