Tabu
Image default
LIFESTYLE

Permisul auto ar putea dispărea. Cum vor circula şoferii în următorii ani

Permisul auto ar putea deveni o amintire, din 2030, când ar putea fi transformat într-un simplu cod QR. Acesta ar urma să fie verificat şi recunoscut pe tot teritoriul Uniunii Europene.

Este o propunere venită de la Bruxelles, din partea Comisiei Europeana, care îşi doreşte, printre altele, să crească gradul de siguranţă pe drumurile publice.

Cod QR în loc de permis

„Acest permis va fi utilizat, cel puţin pentru o perioadă, în paralel cu un permis în format fizic, ca până în prezent, mai ales că sunt foarte mulţi cetăţeni care probabil nu au anumite abilităţi digitale”, a declarat pentru TVR Marius Petrache, comisar şef la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Iniţiativa Comisiei Europene este, în momentul de faţă, la nivel de proiect. Până să devină lege, mai poate suferi o serie de modificări.

Reguli noi și în privința procedurilor de reînnoire sau preschimbare a unui permis de conducere

Bruxelles-ul vine cu reguli noi și în privința procedurilor de reînnoire sau preschimbare a unui permis de conducere. Aceste proceduri vor putea fi făcute online, așa că șoferul poate să își schimbe documentul fără să se prezinte fizic la vreun ghișeu.

După ce va fi reglementată întreaga procedură, statele membre ale Uniunii Europene vor trebui să îşi pună la punct infrastructura digitală.

„Vor fi folosite bazele de date existente şi se va dezvolta sistemul de utilizare şi de verificare a permiselor de conducere şi de către autorităţile de aplicare a legii”, a mai precizat Marius Petrache, comisar şef de Poliţie DRPCIV.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Cum să faci impresie în grupul prietenilor iubitului tău

realitatea

Cum arata actorul DRAGOS PASLARU la 63 ani in haine monahale! Galerie FOTO

Noul Shake Herbalife vine cu arome de ciocolată şi mentă!

DE CE s-a sinucis frumoasa din BURLACUL

România revine la piaţa reglementată. Preţuri fixe la energie electrică din ianuarie 2023

Andreea Damian

SCANDAL enorm între VEDETELE Antenei si ProTV: “Burta nu tine loc de talent”

Scrie un comentariu