Home > Agenda > Persoanele care răspândesc în mod intenționat coronavirusul ar putea fi acuzate de terorism

Persoanele care răspândesc în mod intenționat coronavirusul ar putea fi acuzate de terorism

coronavirus

Doi bărbaţi au fost acuzaţi de terorism, după ce au tuşit intenţionat spre alte persoane şi au spus că sunt infectaţi cu noul coronavirus. S-a întâmplat în SUA, iar unul dintre cei doi, în vârstă de 59 de ani, s-a aplecat către o angajată a unui supermarket din New Jersey.

Aceasta îi ceruse individului să păstreze o anumită distanţă, apoi el a tuşit spre ea spunându-i râzând că are coronavirus. Mai mult, el a refuzat să se legitimeze în faţa personalului de securitate al supermarketului şi le-a spus unor angajaţi ai acestuia că „sunt norocoşi că încă mai au loc de muncă”.

Celălalt incident s-a petrecut vinerea trecută, când un bărbat în vârstă de 57 de ani a râs de un pensionar care purta mască sanitară şi mănuşi în timp ce aştepta să intre într-un magazin alimentar din Pennsylvania – şi care era în faza de recuperare după o pneumonie – şi a simulat o tuse în preajma lui, spunându-i de asemenea este infectat cu coronavirus.

Departamentul de Justiție al SUA a luat în acest sens o decizie radicală. Persoanele care vor răspândi în mod intenționat noul coronavirus ar putea fi acuzate de terorism pentru „expunerea și infecția intenționată a altora”. „Amenințările sau încercările de a folosi COVID-19 ca armă împotriva americanilor nu vor fi tolerate”, a spus procurorul general al SUA, Jeffrey Rosen.

SUA au peste 64.000 de cazuri de coronavirus și aproape 900 de persoane au murit, potrivit CNN.

Articole asemanatoare
Thalia
Nepoata Thaliei, actrița Camila Sodi, e suspectă de coronavirus
Evangeline Lilly
Ce actriță refuză să se izoleze la domiciliu în plină pandemie. Explicațiile sale halucinante
măști sanitare
Industria modei și COVID-19. Marile branduri produc acum măști sanitare și echipamente de protecție
Prințul Charles
Prințul Charles a fost testat pozitiv cu coronavirus

Comenteaza acest articol

Persoanele care răspândesc în mod intenționat coronavirusul ar putea fi acuzate de terorism

by Andreea Damian   1 min
0