Tabu
LIFESTYLE Slider

Persoanele cu trăsături masculine, mai competente decât cele cu trăsături feminine

trăsături masculine

Persoanele cu trăsături masculine sunt percepute ca fiind mai competente decât cele cu trăsături mai degrabă feminine. Acest lucru, sugerează studiul publicat în jurnalul Psychological Science, ne-ar putea afecta în mod negativ judecata când ne alegem liderii.

Studiul a examinat „ingredientele vizuale” ale figurii unei persoane care ar putea convinge pe ceilalți de capacitățile lor. Există într-adevăr o feminizare a bărbatului dar asta se întâmplă adesea în lumea modei, unde în general acesta intră în competiție cu reprezentantele sexului feminin pentru cel mai interesant/frumos aspect.

Cercetătorii de la Universitatea Princeton au folosit datele de la studiile anterioare, unde participanții au analizat un grupaj de fețe determinând cât de competente sunt persoanele respective bazându-se doar pe trăsturile fizice. Apoi 33 de voluntari au fost rugați să claseze aceleași fețe într-un nou experiment online în masculine ori feminine. Rezultatul studiului a indicat existența unei discriminări clare de gen: persoanele cu trăsături masculine sunt percepute ca fiind mai competente decât cele cu trăsături feminine, potrivit independent.co.uk. Totodată, persoanele cu trăsături masculine sunt în general văzute ca fiind încrezătoare și mai „bărbați”.

Într-un al doilea experiment, cercetătorii au modificat trăsăturile unor persoane, făcându-le masculine și au cerut unui număr de 250 de voluntari să le evalueze, determinând cât de competente cred ei că sunt, bazându-se doar pe aspect fizic. Și de această dată voluntarii au înclinat balanța în favoarea celor cu trăsături masculine.

Cercetătorii cred că prejudecățile de gen ar putea să ne influențeze judecata când vine vorba de alegerea liderilor. „Nu este nevoie să spunem că aceste prejudecăți de gen reprezintă o amenințare pentru justiția socială, creând medii nedrepte pentru toată lumea”, a spus autorul principal al studiului, DongWon Oh.

 

ARTICOLE SIMILARE

PRIMUL DIVORȚ MONDEN din 2014! Abia au devenit PĂRINȚI, dar au decis să se SEPARE!

Oprah a donat 2 milioane de dolari pentru recuperarea Puerto Rico în urma uraganului

realitatea

REACŢIA Romaniţei Iovan când a aflat de accidentul fostului soţ, Adrian

Johnny Depp a pierdut procesul cu tabloidul The Sun. Ce are de gând să facă?

Ciocîrlan

Deliciul după-amiezii: secretele unui pui de somn perfect

Andreea Damian

Britney Spears susține concerte în lenjerie intimă

Andreea Damian

Scrie un comentariu