Home > Lifestyle > Stiri > Personalități Gay – Freddie Mercury

Personalități Gay – Freddie Mercury

Freddie Mercury nu are nevoie de foarte multe prezentări. Nu cred că există om care să nu fi auzit măcar odată acest nume. S-a născut într-o colonie britanică, pe insula africană Zanzibar. În urma revoluției din Zanzibar, familia acestuia a fost nevoită să se mute în Anglia…

A studiat arta la Isleworth Polytechnic, apoi a studiat Ealing Art College unde a obținut o diplomă în artă. A înființat trupa "Queen" asta după ce numele trupei a fost schimbat de nenumărate ori. Cu vocea lui deosebită, cu o rază vocală de 4 octave, a fost desemnat drept unul dintre cei mai buni cântăreți din toate timpurile.

Freddie a știut întodeuna cum se ține un spectacol live, unul dintre cele mai bune show-uri ale trupei a fost Live Aid în 1985, când un stadion întreg de 72,000 de oamenii au bătut din palme și au cântat la unison. Viața lui personală a fost tumultoasă. După o lungă prietenie cu Mary Austin, începe o relație cu unul din producătorii săi.

După anii 1980 începe să frecventeze din ce în ce mai mult localurile gay din New York, unde întâlnește diferiți parteneri de scurtă durată. În anul 1985 începe relația cu Jim Hutton. Acesta rămâne alături de Freddy până la moartea lui. Au pornit diferite scandaluri cu privire la îmbolnăvirea lui Freddie Mercury cu teribila maladie SIDA.

A încercat în nenumărate rânduri să ascundă acest lucru, declarând negative rezultatele testelor. Pe 23 noiembrie 1991, Freddie a recunoscut oficial într-un comunicat de presă:
” În urma relatărilor din presă din ultimele două săptămânii, doresc să confirm că am fost testat HIV pozitiv și că am SIDA. Am simțit că este corect să țin această informație privată până acum pentru a proteja intimitatea celor din jurul meu. Acum a venit timpul pentru prietenii și fanii mei din toată lumea să afle adevărul și sper că toată lumea se va alătura doctoriilor mei în lupta acestei boli teribile. Intimitatea a fost mereu specială pentru mine și sunt faimos pentru lipsa de interviuri. Va rog să înțelegeți că acest lucru va continua.”
La o zi după această declaratie a decedat. Moartea lui a fost un moment important în istoria SIDA. În anul 1992, membrii trupei rămași în viață au fondat The Mercury Phoenix Trust, apoi au organizat The Freddie Mercury Tribute Concert pentru prevenire de SIDA.

Articole asemanatoare
SIDA
Bebelușii modificați genetic – o nouă speranță pentru bolnavii de HIV și SIDA?
Elton John
Elton John, dezvăluiri despre ultimele zile din viața lui Freddie Mercury
Freddie Mercury
Freddie Mercury, secretul pe care l-a păstrat până pe patul de moarte
După 8 ani vom vedea în sfârșit filmul Bohemian Rhapsody despre Freddie Mercury

Loading...

Comenteaza acest articol

Personalități Gay – Freddie Mercury

by realitatea   2 min
0