Home > Lifestyle > Peste 600.000 de oameni mor anual din cauza fumatului pasiv

Peste 600.000 de oameni mor anual din cauza fumatului pasiv

Vești din ce în ce mai alarmante pentru nefumătorii din toată lumea. Așa că, dacă vă gândeați că lăsându-vă de fumat nu mai sunteți expuși riscurilor pe care le implică tutunul, vă înșelați.

Un studiu publicat recent arată cu 1% din numărul anual al deceselor este cauzat de fumatul pasiv. Åži mai grav este faptul că cei mai afectați sunt copiii, numărul morților la vârste foarte fragede ajungând la 165.000. Studiul a fost făcut la scară largă în 2004, iar rezultatele au fost făcute publice pe 26 noiembrie 2010. Cercetătorii se tem, însă, că în momentul de față numărul celor afectați este mult mai mare pentru că numărul fumătorilor crește vertiginos de la an la an.

Concluziile studiului arată că din cauza fumatului pasiv mor anual 379.000 de persoane în urma unor afecțiuni cardiace, 165.000 din cauza unor afecțiuni respiratorii, 37.000 din cauza astmului, iar 21.400 din cauza cancerului la plămâni.

Unul dintre experții care s-au ocupat de studiu a declarat: "Fumatul pasiv este unul dintre cei mai frecvenți factori de poluare în spațiile închise. Dintre nefumătorii expuși regulat fumului de țigară 40% sunt copii, peste 35% sunt femei, iar peste 33% sunt bărbați. Conform estimărilor noastre în 2004 au murit, din cauza fumatului pasiv, peste 603.000 de oameni. La aceștia se adaugă cei 5,1 milioane care mor din cauza fumatului activ!".

În cazul copiilor, cele mai întâlnite afecțiuni sunt infecțiile pulmonare, iar în cazul adulților, bolile de inimă. Afecțiunile astmatice se regăseau deopotrivă la adulți și copii. Cele mai multe cazuri de decese în rândul copiilor au loc în țările sărace. Adulții sunt cei mai afectați în țările bogate.

Singura veste bună este că interzicerea fumatului la locul de muncă dus la reducerea numărului de atacuri de cord cauzate de fumat.

Articole asemanatoare
Cinci moduri de a te simți mai aproape de natură – chiar dacă locuiești în oraș
natură
Activitatea săptămânală care îmbunătățește sănătatea și starea de bine a organismului
facebook
Doar jumătate din articolele despre sănătate de pe Facebook sunt adevărate
Foarte bogată în grăsimi, extrem de populară și totuși, care e problema cu dieta keto

Comenteaza acest articol

Peste 600.000 de oameni mor anual din cauza fumatului pasiv

by realitatea   1 min
0