Tabu
LIFESTYLESlider

Piercingul: excentritatea are pretul ei

Piercingul a fost practicat de-a lungul timpului in diferite culturi si de obicei prezenta lui insemna bogatie si putere. Cel mai vechi tip de piercing este probabil cel din ureche. Multe triburi primitive aplicau acest tip de piercing in scopuri magice, iar purtarea acestora era vazuta ca o forma de arta.

Mai tarziu, acesta a devenit o practica aproape universala pentru femei si barbati. Spre exemplu, in timpul erei Elizabethane, mai multi barbati celebri, ca Shakespeare, au purtat cercei de aur.

Moda a continuat cu piercingul in nas, iar prima oara a aparut in Orientul Mijlociu. Piercingul din nas este cel mai des intalnit in partea stanga a nasului, mai ales in India, deoarece acest loc este asociat in medicina indiana cu organele reproducatoare ale femeii, iar piercingul ar trebui sa faca nasterea mai usoara si durerea mai scurta.

piercingul-excentritatea-are-pretul-ei1Cele mai comune si cautate zone

Piercingurile in ureche, sprancene, nas, limba, buze sau buric sunt la mare cautare. Procedeul este destul de dureros, insa depinde foarte mult si de zona in care preferati sa aveti un astfel de cercel sau de cat de sensibili la durere sunteti. Unele piercinguri pot sa infecteze sau sa inflameze partile corpului in care sunt facute, de asta este bine sa mergeti la specialisti si sa nu va faceti acasa, singuri, pentru ca trebuie respectate reguli de igiena stricte.

Piercingul in buric a devenit destul de popular incepand cu anii 90, pentru ca a reprezentat un mijloc de infrumustetare si emancipare al femeii. In Romania, printre primele femei care si-au aratat cercelul din buric in public, au fost Roxana Marcu si Adina Halas, ulterior si Delia Matache, Lili Sandu, Andreea Antonescu si Andreea Balan.

Cele mai excentrice si dureroase zone

Obiceiul piercingurilor in zonele intime este vechi de peste sute de ani. In insula Boreno, spre exemplu, piercingul genital a fost confirmat in randul barbatilor care isi implantau oase subtiri in gland. Acesta era considerat un semn de curaj. La fel si in Kamasutra, unde purtatul cerceilor in zonele intime, mai stabilea si regulile dragostei si senzualitatii.

In prezent, majoritatea celor care apeleaza la o astfel de metoda de a-si decora trupul, sunt tinerii. Scopul poate sa fie estetic, dar in acelasi timp practic: un piercing poate fi ingredientul perfect pentru a satisface anumite pasiuni sau a intensifica relatia dintre parteneri.

Specialistii in medicina nu recomanda piercingurile in zona genitala sau zona sanilor pentru ca pot aparea rani deschise care ar putea transmite boli precum hepatita B sau C, sida sau HIV.

Preturi

Preturile unui piercing difera si ele. Acestea pot sa ajunga pana la 100 sau 150 de lei, insa depinde foarte mult de zona aleasa si bijuteria folosita, cat si de salonul pentru care optati.

Exagerari si controverse

Cu toate ca aceste accesorii iti dau un aer excentric si te ajuta sa iesi in evidenta, trebuie sa existe o anumita masura in a le purta. O aparitie exagerata este Maria, poreclita si „Femeia vampir” care are sute de desene si piercinguri pe corp si nu vrea sa se opreasca aici: „Am primit numele de la unul dintre posturile de televiziune din Mexic. Nu ma deranjeaza, pentru ca m-a ajutat sa ajung la un nivel superior. Imi plac vampirii, recunosc, insa sunt doar niste personaje fantastice”, spune Maria Jose Cristerna.

piercingul-excentritatea-are-pretul-ei2

Un alt exemplu in acest sens, il constituie Elaine Davidson, femeia care are cele mai multe piercinguri si care a intrat in Cartea Recordurilor din 2003. Fosta asistenta medicala, are 6700 de astfel de bijuterii si cantaresc impreuna aproximativ 3 kilograme. Nu ii pare rau de ce a facut, desi fata ei este plina de piercinguri si rani deschise.

ARTICOLE SIMILARE

Lansarea următorului film „Fast & Furious”, amânată

Andreea Damian

Noi măsuri drastice împotriva fumatului

Andreea Damian

Coca Cola by Manolo Blahnik

realitatea

Dwayne Johnson, fotografia care a stârnit controverse pe Internet

Andreea Damian

Fie ca vrem sau nu, vara asta trebuie sa ne facem programul in functie de Euro 2016

realitatea

Moda pe caniculă. Cum să nu mergem la birou

Andreea Damian

Scrie un comentariu