Home > Health > Pierderea bruscă a mirosului, unul dintre simptomele posibile ale noului coronavirus

Pierderea bruscă a mirosului, unul dintre simptomele posibile ale noului coronavirus

coronavirus

Oricine se confruntă cu o pierdere bruscă a mirosului ar putea fi un „purtător asimptomatic” al coronavirusului, chiar dacă nu prezintă alte simptome, potrivit dovezilor întocmite de rinologi de top din Marea Britanie.

În Coreea de Sud, China și Italia, aproximativ o treime dintre pacienții care au fost testați pozitiv pentru COVID-19 au raportat, de asemenea, o pierdere a mirosului – cunoscută sub denumirea de anosmie sau hiposmie. Experții au spus că mulți pacienți din întreaga lume care au fost confirmați cu coronavirus nu prezentau simptomele cunoscute până acum ale COVID-19 – febra, tusea, dispneea (greutate în respiraţie), ci o pierdere a mirosului.

Lipsa acestor simptome recunoscute în aceste cazuri poate însemna că este puțin probabil ca persoanele respective să fie testate și izolate, ceea ce înseamnă că ar putea contribui la răspândirea rapidă a bolii la nivel mondial. „Acești pacienți pot fi unii dintre purtătorii până acum ascunși, care au facilitat răspândirea rapidă a COVID-19”, au spun oamenii de știință. Este posibil ca tinerii să nu prezinte simptome comune de coronavirus.

„Pacienții tineri nu au simptome semnificative, cum ar fi tuse și febră, dar pot prezenta pierderea simțului mirosului și gustului, ceea ce sugerează că acești viruși se află în nas”, a spus profesorul Nirmal Kumar, președintele British Association of Otorhinolaryngology.

Specialiştii în otorinolaringologie (ORL) recomandă acestor pacienți să se autoizoleze cel puțin 7 zile, ca măsură de precauţie şi să poarte mască, chiar şi în cadru familial. Spre deosebire de protocolul de tratament al unei anosmii clasice, medicul recomandă să nu fie administrată corticoterapie (tratament cu hormoni), „care slăbeşte răspunsul imunitar”, sau o spălare a foselor nazale care ar risca să „trimită virusul din mucoasa nazală în plămâni”.

Articole asemanatoare
izolare
Revederea cu cei dragi pentru prima oară după două luni de izolare. 6 lecții din carantină
lampa bactericidă
Cum se folosește lampa bactericidă UV pentru a fi eficientă în prevenirea infecției cu noul coronavirus
măști
Cum să eviți iritațiile pielii produse de purtarea măștilor de protecție
New York Times
New York Times dedică prima pagină victimelor coronavirusului: a umplut-o cu nume de persoane decedate

1 Response

  1. Pingback : Stirile zilei - Stiri de ultima ora

Comenteaza acest articol

Pierderea bruscă a mirosului, unul dintre simptomele posibile ale noului coronavirus

by Andreea Damian   1 min
1