Home > Agenda > Pietele de Craciun din Viena

Pietele de Craciun din Viena

Podoabe pentru pomul de Craciun, jucarii si obiecte de artizanat, punci si biscuiti: atmosfera de la pietele de Craciun si Advent fac introducerea in atmosfera Craciunului.

In noiembrie 2014, primele piete de Advent si Crăciun se deschid in cele mai frumoase locuri din oras. In 2013, Oficiul vienez pentru piete a numarat 21 de piete de Advent mari si permanente, cu peste 1.100 de standuri. La acestea se adauga numeroase piete temporare si nenumarate piete mici, standuri de binefacere si casute cu punci. Cea mai mare si probabil si cea mai cunoscuta este Piata de Craciun din piata primariei, cu peste 150 de standuri, cu „adevaratul“ prunc Isus si un atelier de lucru manual pentru copii. La Piata de Craciun vintage de la Freyung si la Piata de Craciun Am Hof accentul se pune pe obiecte handmade, traditii si colinde de Craciun.

Piaaa de Craciun de la Stephansplatz se desfasoara in 2014 pentru a doua oara, prezentand in fata impresionantului Dom Sf. Stefan, mai ales obiecte de arta. Obiecte de artizanat gasiti la Piata de artizanat din fata bisericii Karlskirche, unde copiii se pot juca in fan. Piata de Craciun de la Spittelberg aduce un plus, cu stradute romantice, iar satele de Craciun din fata Palatelor SchönbrunnBelvedere si din Piata Maria Tereza  incanta prin decorul impresionant in care se afla. La centrul de design Stilwerk, de pe canalul Dunarii, motto-ul este daruiti design, la fel si in Cartierul de Craciun din Museums Quartier. Cei carora li se pare prea devreme pentru Craciun, se pot relaxa de la inceputul lunii noiembrie 2014 la Iarna in MQ cu punci, pista de curling si DJ.

Imagine: © WienTourismus / Peter Rigaud

Articole asemanatoare
Lista lucrurilor pe care nu trebuie să le faci de Crăciun
De ce mi se pare o mare prostie faptul că Baby it’s cold outside este acuzat că ar promova violul
Un clip publicitar de Crăciun, un tribut adus lui Elton John, deosebit de emoționant
cântece
Descoperire interesantă a psihologilor. Cum te afectează cântecele de Crăciun

Loading...

Comenteaza acest articol

Pietele de Craciun din Viena

by   1 min
0