Tabu
CULTURE

Pietele de Craciun din Viena

Podoabe pentru pomul de Craciun, jucarii si obiecte de artizanat, punci si biscuiti: atmosfera de la pietele de Craciun si Advent fac introducerea in atmosfera Craciunului.

In noiembrie 2014, primele piete de Advent si Crăciun se deschid in cele mai frumoase locuri din oras. In 2013, Oficiul vienez pentru piete a numarat 21 de piete de Advent mari si permanente, cu peste 1.100 de standuri. La acestea se adauga numeroase piete temporare si nenumarate piete mici, standuri de binefacere si casute cu punci. Cea mai mare si probabil si cea mai cunoscuta este Piata de Craciun din piata primariei, cu peste 150 de standuri, cu „adevaratul“ prunc Isus si un atelier de lucru manual pentru copii. La Piata de Craciun vintage de la Freyung si la Piata de Craciun Am Hof accentul se pune pe obiecte handmade, traditii si colinde de Craciun.

Piaaa de Craciun de la Stephansplatz se desfasoara in 2014 pentru a doua oara, prezentand in fata impresionantului Dom Sf. Stefan, mai ales obiecte de arta. Obiecte de artizanat gasiti la Piata de artizanat din fata bisericii Karlskirche, unde copiii se pot juca in fan. Piata de Craciun de la Spittelberg aduce un plus, cu stradute romantice, iar satele de Craciun din fata Palatelor SchönbrunnBelvedere si din Piata Maria Tereza  incanta prin decorul impresionant in care se afla. La centrul de design Stilwerk, de pe canalul Dunarii, motto-ul este daruiti design, la fel si in Cartierul de Craciun din Museums Quartier. Cei carora li se pare prea devreme pentru Craciun, se pot relaxa de la inceputul lunii noiembrie 2014 la Iarna in MQ cu punci, pista de curling si DJ.

Imagine: © WienTourismus / Peter Rigaud

ARTICOLE SIMILARE

Actorul Aaron Paul din serialul El Camino a încercat pălinca și i-a plăcut

Dora Constantinovici

Jurnal de festival (I)

Stări

realitatea

NASA promite că va trimite prima femeie pe Lună în 2024. Dar are nevoie de 1,6 mld. $

Andreea Damian

Angela Merkel, de nouă ani cea mai puternică femeie din lume

Andreea Damian

Michel Platini a fost reținut pentru CM din 2022 Qatar – dar au murit deja 1400 de oameni

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu