Tabu
Image default
lifestyle

PILOTUL Adrian Iovan, sotul ROMANITEI a murit in accident de avion

ADRIAN IOVAN – fostul sot al Romanitei – a avut un destin nefericit. S-a casatorit cu creatoarea de moda, a avut un copil cu ea dar s-a despartit dupa faimosul incident in care a impuscat mortal un intrus care, aparent, incerca sa le sparga casa in toiul noptii. Puternic mediatizat, episodul a dat nastwere multor cpntroverse, existand si ipoteza unei relatii adulterine a Romanitei cu victima.

Ieri, ADRIAN IOVAN a decolat din Bucuresti, pilotand un avion de mici dimensiuni, la bordul caruia se afla o echipa de medici, care urmau sa preleveze un ficat in vederea unei operatii de transplant. La un moment dat, deasupra Muntilor Apuseni, aparatul a intampinat dificultati din cauza cetii si a trebuit sa faca o aterizare fortata. Au inceput cautarile si un padurar a gasit avionul si victimele intr-o zona greu accesibila. A inceput o operatiune de salvare, dar nu toti au fost salvati. “Pilotul este mort. Fata este în stop cardiorespirator, alţi cinci pasageri au venit pe picioarele lor, iar pilotul este mort”, a declarat Dan Mircea Petrescu, de la Salvamontul din Bihor.

Conform salvatorilor, pilotul ar fi fost în stare de conştienţă timp de două ore, de la accident. Pilotul Adrian Iovan avea o experienţă de peste 16.000 de ore de zbor şi licenţele în termen de valabilitate, potrivit Ministerului Transporturilor. Iovan avea 55 de ani şi o carieră de aproape 40 de ani ca pilot la Tarom şi BlueAir. După pensionare, el le preda studenţilor din anii terminali ai Şcolii de Piloţi şi pilota avioane de mici dimensiuni. Pilotul Adrian Iovan, care a murit în urma accidentului aviatic din apropiere de localitatea Beliş, a avut ultima convorbire cu cei de la Romatsa după ce a trecut de Sibiu. El a anunţat că coboară la 2.100 de metri altitudine pentru că nu mai vedea nimic din cauza ceţii.

Directorul Romatsa (Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian), Aleodor Frâncu, a precizat că aeronova condusă de Iovan a plecat în scop umanitar, pilotul având ultima convorbire cu ei după ce a depăşit zona Sibiului.

Pilotul ar fi anunţat atunci că va coborî la 2.100 de metri, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, explicând că nu vede nimic din cauza ceţii.

“A coborât pentru a vedea spaţiul. În acel moment, s-a pierdut legătura cu el. De la început, s-a ştiut că sunt condiţii meteo nefavorabile, dar au plecat în această cursă umanitară. Şi faptul că a reuşit să coboare aeronava într-o zonă extrem de dificilă din punct de vedere al reliefului şi al condiţiilor meteorologice este un succes al pilotului”, a d spus preşedintele Romatsa.

Foto accidentadrian iovan: Marius Pop.

ARTICOLE SIMILARE

Azi E MAI CALD decat in SAHARA!

5 necrologuri atipice

realitatea

Love story 25: Poveste de dragoste fără început și fără sfârșit

realitatea

Gorillaz – Stylo

realitatea

Madonna îi cumpără apartament de 3 milioane de dolari lui Jesus

realitatea

De ce si-a luat PEPE fetita din spital la 4 dimineata

Scrie un comentariu