Tabu
Image default
PEOPLE Slider

Pink, cea mai ascultată artistă în Marea Britanie în secolul 21

Pink a fost desemnată cea mai interpretată artistă feminină din secolul 21 în Marea Britanie, într-o diagramă întocmită de compania de licențiere muzicală PPL.

Clasamentul a fost realizat în baza utilizării muzicii şi a datelor de difuzare de la posturile britanice de radio şi de televiziune. Pink este mai ascultată decât Adele, Beyonce, Rihanna, Lady Gaga și Katy Perry, potrivit cifrelor.

Vedeta americană, în vârstă de 42 de ani, a construit un puternic catalog de hituri, prietenoase cu radio, din 2000, când s-a lansat. Albumul de debut „Can’t Take Me Home”, cu sonorităţi R&B, a fost lansat în primăvara lui 2000. Odată cu al doilea material de studio, cântăreața, al cărei nume real este Alecia Moore, s-a apropiat mai mult de rock, înainte de a ajunge în zona pop.

Piese ca „Just Give Me A Reason”, „Try”, „What About Us”, „Sober” şi „Walk Me Home” sunt unele dintre cele mai difuzate de posturile de radio.

Locul al doilea în clasament este ocupat de Madonna, urmată de Katy Perry, Rihanna şi Lady Gaga.

Peter Leathem, CEO al PPL, a transmis pentru BBC: „Acest clasament aduce laolaltă o paletă incredibilă de talente care au înregistrat muzica preferată a Marii Britanii, inclusiv unele dintre cele mai bune şi infuente albume din toate timpurile”.

Adele, Beyonce, Kylie Minogue, Little Mix şi Whitney Houston completează topul 10 al celor mai ascultate artiste în Regat. Top 20 este completat de Taylor Swift, Sugababes, Kelly Clarkson, Dua Lipa, Ellie Goulding, Christina Aguilera, Diana Ross, Jess Glynne, Rita Ora şi Ariana Grande.

ARTICOLE SIMILARE

Monica Bîrlădeanu tot mai aproape de Dumnezeu

Tabu Tabu

Kate Middleton: prințul George a luat lecții de tenis de la Roger Federer

Andreea Damian

Un referendum inutil după chipul și asemănarea politicienilor – n-avem însă bani pentru copii și bolnavi

Dora Constantinovici

De ce sa alegem un antrenament de tipul High Intensity Interval Training (H.I.I.T.)?

realitatea

Brand-ul romanesc Chotronette pe catwalk in Sydney

realitatea

„Eu sunt inevitabil”: acesta este enunțul campaniei Trump – copiat după Thanos din Avengers

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu