Tabu
Image default
CULTURE Slider

Pippi Şoseţica, cea mai puternică fetiţă din lume, se întoarce pe marele ecran

Pippi Longstocking sau Pippi Långstrump (varianta suedeză) e fetița rebelă cu părul roșcat prins în două codițe care a făcut să râdă milioane de copii din întreaga lume. Sigur ai văzut măcar un episod din serialul cu ea.

Prima carte despre Pippa Șosețica a fost publicată în noiembrie 1945.

E independentă, îndrăzneață și pusă mereu pe șotii. Pippi locuiește de una singură în Villa Villekulla, împreună cu maimuţica „Mr. Nilsson” și calul „Little Uncle”. Stârnește hohote de râs chiar și numele ei – Pippilotta Viktualia Rullgardina Peppermint Efraimsdotter Longstocking.

Eroina cu părul roșcat creată de autoarea suedeză Astrid Lindgren în 1945 va apărea din nou pe marele ecran. Filmul cu Pippa Șosețica va fi produs de David Hayman, producătorul filmelor cu ursulețul Paddington.

Studiocanal și Heyday Films au anunțat într-un comunicat de presă că lucrează cu Astrid Lindgren Company pentru adaptarea cinematografică a Pippei Longstocking. Deocamdată, nu se cunosc detalii despre producție, distribuție sau data lansării.

Prima carte despre cea mai puternică fetiţă din lume a fost publicată în noiembrie 1945. Autoarea s-a inspirat de la fiica ei, Karin, căreia i-a şi oferit manuscrisul primei poveşti. Ea a apărut în opt filme de lung metraj, două seriale şi două filme de televiziune și cel puțin 800 de producții de teatru. A dat naștere la numeroase teze academice. Cărțile despre Pippi Longstocking au fost traduse în 70 de limbi și s-au vândut aproximativ 60 de milioane de exemplare.

Lindgren a creat un model puternic și independent pentru tineri – o fetiță jucăușă și cu o atitudine pozitivă care trăiește pe cont propriu și le povestește vecinilor aventurile sale uimitoare. Pippi este considerată un ideal feminist din secolul XX, o fetiță care și-a croit propriul drum și care avea super-puteri.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Kim Kardashian şi Kanye West, părinți din nou. O mamă surogat le va naște al 4-lea copil

Andreea Damian

4 filme de dragoste din toate timpurile ce nu trebuie ratate

realitatea

Originea misterioasă a monolitului descoperit în deșertul Utah

Ciocîrlan

Exista un numar ideal de parteneri sexuali inainte de casatorie?

realitatea

Specialiștii recomandă purtarea măștilor în timpul sexului pentru a reduce riscul transmiterii coronavirusului

Andreea Damian

Cele mai cunoscute vedete care joacă la cazino

Andreea Damian

Scrie un comentariu