Tabu
Image default
HEALTHSlider

Nutriționiștii spun că pizza e mai sănătoasă decât cerealele pe care le consumi la micul dejun

Adori pizza? Atunci rezultatele unui studiu despre obiceiurile alimentare ar trebui să te bucure la maximum. De ce? Pentru că oamenii de știință consideră că e mai sănătos să consumi pizza la micul dejun decât cereale.

Înainte să afli explicațiile cercetătorilor, este important să știi că pizza nu este cea mai sănătoasă alegere la micul dejun. Este plină de grăsimi și de carbohidrați și e considerată mai degrabă un junk food decât mic dejun. Are totuși o mulțime de proteine. Iar când așezi toppingul pe blat – carnea, brânza, eventual legume – pizza se încarcă de nutrienți. Cu alte cuvinte, vă va ţine de foame o lungă perioadă și veți sta deoparte de gustările pline de zahăr.

„Este o surpriză faptul că o bucată de pizza și un castron de cereale conține aproape aceeași cantitate de calorii. Pizza, totuși, conține mai multă proteină”, a spus dieteticianul Chelsey Amer.

De obicei, nutriționiștii nu recomandă consumul de cereale la micul dejun, pentru că pe scara nutrițională acestea conțin doar un mic procent de proteine, grăsimi sănătoase și zahăr din plin. Astfel, experții găsesc pizza o alternativă mai sănătoasă pentru micul dejun. Cerealele care conțin zahăr vă oferă rapid o senzație de sațietate, dar aceasta va dispărea foarte repede.

Preparatul italienesc preferat de oameni conține mai multă grăsime și mai puțin zahăr, protejându-vă astfel și dinții. Cu toate astea, nu se recomandă să mănânci pizza în cantități exagerate. De fapt, puteți include cerealele la micul dejun, cu condiția să alegeți un sortiment cu un conținut scăzut de zahăr și să consumați și proteine .

Și ouăle sunt o alegere excelentă la micul dejun. Sunt bogate în proteine ​​și substanțe nutritive și pot fi gătite rapid.

 

ARTICOLE SIMILARE

UNTOLD 2022 | Cât costă cazarea. Peste 5.000 de locuri disponibile

Andreea Damian

Cele mai importante tendințe de genți pentru primăvara 2022

Andreea Damian

Gestul incredibil făcut de Inna de ziua ei

Tabu Tabu

Bărbații din zodiac care devin toxici și dominatori într-o relație

Andreea Damian

Topul celor mai frumoase zodii – și cea mai atractivă caracteristică a fiecăreia

Andreea Damian

Rolling Stone – un nou profil al lui Johnny Depp. Și e de rău

realitatea

Scrie un comentariu