Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Pizza & Șampanie, recomandarea celui mai bun somelier din lume

V-ați imaginat că, într-o zi, v-am putea recomanda să combinați pizza voastră preferată cu o cupă de șampanie?  Pentru publicația Le Figaro, Enrico Bernardo, unul dintre cei mai reputați somelieri din lume, propune câteva asocieri inedite de pizza & șampanie care pot fi savurate chiar din confortul propriei locuințe, transformând o masă de seară obișnuită într-o cină regală. 

Pizza & champagne delivery

În timpul actualei pandemii, mulți dintre noi am început să lucrăm de acasă, dar programul de lucru este la fel de încărcat și nu ne permite întotdeauna să gătim. Prin urmare, am redescoperit cu toții platformele de delivery, iar de cele mai multe ori, suntem tentați să ne comandăm… pizza. 

Este o mâncare sățioasă și, în același timp, delicioasă, iar avantajul față de alte preparate este timpul de livrare. Dar ce ați spune dacă am înlocui un prânz frugal cu o cină romantică sau, pur și simplu, classy

Istoria celui mai iubit preparat din lume

Expertul în enologie Enrico Bernardo, care a primit, în 2004, titlul de Cel mai bun somelier din lume, ne sugerează să încercăm o combinație pe cât de bizară, pe atât de atractivă: pizza și șampanie. 

Pizza este, fără îndoială, una dintre cele mai vechi rețete din bucătăria italienească. După spusele lui Enrico, istoria ei începe încă din 997. Nu-i de mirare că a devenit un preparat atât de popular în zilele noastre, fiindcă a avut destul timp să fie promovat… 

Astăzi, nu numai că poți mânca o pizza la Paris, New York, Milano sau București, dar și în cel mai obscur orășel din lume există mari șanse să găsești acest preparat în meniurile restaurantelor. 

Din 2008, la Napoli, pizza a devenit „o specialitate tradițională”. Credem că era și cazul…Enrico ne mai mărturisește încă o curiozitate: în Cinecitta, cuvântul „pizza” definește nu doar un fel de mâncare, ci și cutille în care se păstrează bobinele de film. 

Regina Margherita

De departe cea mai celebră pizza dintre toate este Margherita. Aceasta a fost creată în 1889 de chef Raffaele Esposito. Dorind să o impresioneze pe Margherita di Savoia, soția regelui Umberto I al Italiei, bucătarul a inventat pentru regină o pizza în culorile naționale: roșii pentru roșu, mozzarella pentru alb și busuioc pentru verde. Este foarte posibil ca regina să fi fost dată pe spate de această invenție, căci rețeta care-i poartă numele este acum cap de listă în orice meniu de pizza.

Ce băutură asociem?

Enrico ne asigură că pizza Margherita merge foarte bine acompaniată cu un pahar de vin alb. Grăsimea brânzei mozzarella împreună cu gustul sărat al blatului de pizza și al sosului de tomate sunt echilibrate de buchetul floral al vinului, însă pentru o experiență cu adevărat specială, Enrico ne sfătuiește să încercăm un vin spumant, iar dacă se poate, chiar o șampanie.

În ciuda faptului că rețeta aluatului de pizza nu a suferit modificări majore, varietatea  ingredientelor presărate peste acesta este aproape infinită. Fructe de mare, vinete sau ardei? Enrico ne spune că oricare dintre ingredientele de față se potrivesc perfect cu o șampanie, de data aceasta, rosé. Preferata lui?  Moët & Chandon Rosé Impérial. O băutură profundă și fortifiantă, care merită o pizza pe măsură.

Pe lângă recomandările expertului, îmi permit și eu o mică sugestie: pizza Quattro Formaggi , champagne & filmul Midnight in Paris. Ideal ar fi să fiți și la Paris, dar pentru moment, ne putem folosi imaginația…

ARTICOLE SIMILARE

Vedeta show-ului Victoria’s Secret 2018 folosește o cremă pentru față făcută din propriul ei sânge

Andreea Damian

Cum să scapi de un tip în 10 zile

realitatea

Cariera lui R. Kelly se apropie de sfârșit?

Andreea Damian

#MeToo la premiile Nobel pentru Literatură – ACUZAŢII DE HĂRŢUIRE SEXUALĂ

realitatea

După Obama, Clinton și Soros – Robert De Niro a primit și el un pachet suspect

realitatea

Netflix răspunde criticilor unor regizori – inclusiv Steven Spielberg – de la premiile Oscar

realitatea

Scrie un comentariu