Tabu
HEALTH

Planking – ce presupune acest antrenament fitness și de ce este cel mai bun dintre toate (P)

Unul dintre cele mai cunoscute exerciții de fitness, care întăresc zodia mediană a corpului, este plankingul. Acest antrenament mai neobișnuit presupune diferite variații de execuție, care te ajută să controlezi nivelul de intensitate, în funcție de pregătirea ta fizică.

Din fericire, acest exercițiu poate fi executat aproape în orice loc și nu necesită echipament suplimentar. Vrei să știi cum poți include plankingul în rutina ta de antrenament și ce beneficii aduce? Citește articolul nostru!

Ce este plankul?

Plankul sau planșa definește exercițiul de fitness care are rolul de a lucra toate grupele de mușchi din zona mediană a corpului, precum și mușchii brațelor și ai picioarelor. Plankingul are un nivel de dificultate sporit, de aceea, nu este cel mai popular printre începătorii în tainele fitnessului, dar nivelul său de intensitate poate fi modificat, în funcție de rezistența fiecărei persoane.

Planșa nu este dificil de executat, însă, trebuie să ții cont că menținerea acestei poziții mai mult de câteva secunde poate deveni o adevărată provocare. Alege adidași Nike pentru bărbați, care te ajută să execuți corect și în siguranță fiecare exercițiu de fitness, inclusiv plankul.

Cum se execută plankingul?

Pentru a te bucura de toate beneficiile acestui exercițiu de fitness și pentru evitarea oricărei accidentări, plankul trebuie executat corect, așa că ține cont de recomandările noastre:

  • Începe cu poziția de flotare. Picioarele trebuie să fie ușor depărtate, fără să depășească linia șoldurilor. Acestea trebuie să fie paralele cu solul, în timp ce bazinul nu trebuie să fie prea aproape de podea.
  • Îndoaie brațele până când coatele ajung pe sol, menținând trunchiul și șezutul în linie dreaptă. Abdomenul trebuie să fie încordat.
  • Această poziție trebuie să fie menținută pentru 5-10 secunde, crescând timpul treptat, zilnic, până ajungi la 100 de secunde. Dacă realizezi plankingul zilnic, corpul tău se va obișnui destul de repede și vei putea să crești numărul de secunde, de la o zi la alta. Timpul de execuție poate crește odată cu îmbunătățirea rezistenței musculare.

Ce beneficii aduce plankingul?

Dacă ai început să practici acest exercițiu util de fitness, trebuie să știi că îți aduce numeroase beneficii, într-un timp relativ scurt. De îndată ce ai obținut forță și mobilitate, modul în care vei realiza plankingul se va îmbunătăți. Acest lucru este cu atât mai important cu cât acest exercițiu are numeroase avantaje:

  • Nu ai nevoie de un timp anume și de un loc specific. Îl poți practica oriunde și nu te costă nimic! Păstrează poziția corectă a corpului și încearcă să o menții cât mai multe secunde.
  • Plankul are rolul de a îmbunătăți postura, mai ales dacă suferi de dureri de spate. Acest antrenament de fitness îți lucrează eficient mușchii și îți stabilizează coloana vertebrală.
  • Plankingul este mai eficient decât abdomenele și mai ușor de realizat. Dacă este făcută corect, planșa poate antrena toate grupele de mușchi din zona mediană a corpului.
  • Îmbunătățește și flexibilitatea corpului, fiindcă implică întinderea. Mai mult, în poziția de plank, vei extinde atât mușchii posteriori, cât și pe cei ai umerilor, ai claviculei și ai omoplaților.
  • Cu ajutorul acestui exercițiu, poți stimula metabolismul, întrucât vei arde caloriile rapid și simplu
  • Planșele te ajută să obții oase și musculatură mai puternice și un corp de invidiat.

Include acest exercițiu în rutina ta zilnică și vei obține rezultate incredibile! Plankingul îți aduce numeroase avantaje și îți sculptează corpul armonios.

ARTICOLE SIMILARE

Fibrele solubile și insolubile | Ce diferențe există și care sunt beneficiile lor

Andreea Damian

Mințite 60 de ani în legătură cu contraceptivele pentru că un bărbat a vrut să-i facă pe plac Papei

Dora Constantinovici

Terapii complementare – Mierea si produsele stupului

realitatea

Ce pericol le pândește pe femeile care folosesc usturoi în zona intimă

Andreea Damian

Pericolul pe care îl ascund scaunele de mașină

Andreea Damian

Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin ar putea salva 62 mil. de vieți în următorii 100 de ani

Andreea Damian

Scrie un comentariu