Home > Psihologie > Plânsul este benefic pentru sănătate, arată un nou studiu

Plânsul este benefic pentru sănătate, arată un nou studiu

plânsul

Se spune că plânsul nu ajută la nimic, dar un nou studiu a arătat că, în realitate, să verși câteva lacrimi este chiar benefic.

Cercetătorii au studiat aproximativ 200 de voluntari care au privit un videoclip trist sau „neutru” înainte să își introducă mâinile în apă rece. Acei voluntari care au plâns în timpul videoclipului au reușit să-și mențină respirația constantă în timpul testului de rezistență, în timp ce voluntarii care nu au plâns au avut respirația mult mai neregulată.

De asemenea, înainte să înceapă să plângă, voluntarilor li s-a micșorat ritmul cardiac, iar în momentul în care au început să plângă, acesta a revenit la normal. Cercetătorii din Australia sunt de părere că plânsul poate ajuta oamenii să se „liniștească”, în timp ce „regulează ritmul cardiac”.

Cercetarea a fost realizată de Universitatea din Queensland și condusă de Leah Sharman, de la școala de psihologie. Studiul a fost publicat în jurnalul Emotion.

S-a dovedit că plânsul ne ajută să facem față unor provocări, datorită schimbărilor psihologice și biologice care au loc atunci când vărsăm câteva lacrimi. Când plângem, eliberăm toxine care ne ajută să facem față situațiilor stresante sua dureroase.

 

 

 


Plânsul este benefic pentru sănătate, arată un nou studiu

by Andreea Damian   1 min
1