Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Poliţia Română a lansat o melodie împotriva consumului de alcool

„Alcoolul nu te face mare” este numele celei mai recente campanii de conştientizare a efectelor alcoolului în rândul tinerilor. Cu această ocazie, Poliția Română a lansat o piesă împotriva consumului de alcool.

Clipul melodiei a fost postat miercuri pe Facebook. „Alcoolul nu-i face pe minori mari la fel cum nici trap-ul nu-i face pe tați mai cool”, transmit polițiștii, pe pagina de Facebook.

Reacţiile nu au întârziat să apară, majoritatea utilizatorilor criticând ideea autorităţilor şi versurile melodiei.

„La situația socială din România exact asta trebuia să facă Poliția Română!”, „Trist mi se pare ca acest video a fost realizat din bani publici..”, „Cati din banii mei publici ati consumat pe mizeria asta?”, sunt doar câteva comentarii ale internauților nemulțumiți de această inițiativă.

Melodia este cântată de trupa Şatra DADS și tratează în versuri problema cu care se confruntă tot mai mulţi tineri, alcoolismul. „Alcoolul nu-i face pe minori mari la fel cum Snapchat-ul nu le face pe mame mai tinere şi nici trap-ul nu-i face pe taţi mai cool”, începe melodia care are ca scop să-i oprească pe tineri de la a consuma alcool.

Clipul se încheie cu precizarea „Campania este mixată de către Poliţia Română, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Berarii României”. Campania este inițiată de Asociația Berarii României în parteneratiat cu Ministerul Educației Naționale, Poliția România și CNA.

Tot mai mulţi copii consumă alcool de la vârste fragede

Un elev de clasa a cincea a fost luat cu ambulanța de la o şcoală de elită din Bucureşti, după ce s-a îmbătat şi era cât pe ce să intre în comă alcoolică. Profesorii au fost nevoiţi să sune la 112 pentru ca băiatului de 11 ani i s-a făcut rău în clasă. Medicii sosiţi la faţa locului şi-au dat seama că elevul mai avea puţin şi intra în comă alcoolică. Au aflat apoi că băuse ţuică într-un parc de lângă şcoală.

În România, aproape 90% dintre adolescenţi spun că au băut alcool, arată un studiu recent. Aproape jumătate dintre ei beau de la 3 la 9 unităţi de alcool, adică între 3 şi 9 pahare de bere.

ARTICOLE SIMILARE

8 deserturi fără coacere

Andreea Damian

Ce este un pulsoximetru și cum îți poate spune dacă ai Covid-19?

Andreea Damian

Nebunia unei fete frumoase de 24 de ani…

Ioana Ginghina, gafa uriasa pentru o vedeta! A purtat aceeasi tinuta la doua evenimente

Cum să-ţi măreşti sânii în mod natural

Michael Schumacher, operat din nou. Primele imagini de la locul accidentului! (VIDEO)

Scrie un comentariu