Tabu
Image default
FASHION Slider

Popularitatea serialului Bridgerton a dat naștere unei tendințe neașteptate. Regencycore va detrona îmbrăcămintea de casă

Regencycore se referă la stilul influențat de epoca Regency, popularizată de serialul de pe Netflix „Bridgerton”. Régence este cuvântul francez pentru regență și își dă numele într-o scurtă perioadă istorică, când un substitut domnea și în locul unui rege.

Au trecut câteva săptămâni de când un stil foarte particular a făcut obiectul a numeroase căutări pe internet: stilul Regence. Sau inspirația momentului care îi face fericiți pe fashioniste și influenceri.

În primul rând, francezii: Régence

Régence, cunoscută și sub numele de Regency Francez se referă la o epocă din Franța de la începutul secolului al XVIII-lea, când Philippe, ducele de Orléans, a condus țara pentru nepotul său, Ludovic al XV-lea, când a moștenit tronul. Perioada Régence a fugit oficial în perioada 1715-1723, deși stilul Régence se aplică cel mai adesea într-un interval de timp ușor mai larg: anii 1710 până în jurul anului 1730.

Régence este de fapt un stil de tranziție care unește decalajul dintre barocul care caracterizează domnia lui Ludovic al XIV-lea și rococul care a înflorit după ce Ludovic al XV-lea și-a asumat puterea. Mobila a devenit mult mai ușoară în această perioadă, destul de delicată și mai sinuoasă în formă, cu spatele curbate a scaunelor și panouri bombate. De asemenea, a devenit destul de mult mai ornamentat.

„Bridgerton” și stilul Regence

Stilul Regence și ținutele sale din anii 1700 se confruntă cu un boom în rețelele de socializare și în motoarelor de căutare. Succesul serialului „Bridgerton” care, de la lansarea sa online pe Netflix pe 25 decembrie, nu a încetat niciodată să dezlănțuie pasiuni. Dar, de asemenea, pentru a inspira fashionistele.

În această adaptare a romanelor scrise de Julia Quinn, în 2000, saga istorică ne prezintă aristocrația londoneză cu ținutele sale uluitoare. S-a creat o adevărată nebunie în jurul acestor costume și piese vestimentare foarte deosebite. Acest stil a marcat secolul al XIX-lea.

Ce este Regencycore?

Popularitatea serialului de succes Bridgerton de pe Netflix – care ar fi atras 63 de milioane de utilizatori – este responsabilă pentru această tendință. În ciuda faptului că mulți dintre noi încă lucrăm de acasă, fanii serialului au fost dornici să imite rochiile maximaliste și bijuteriile purtate de doamne. 

Conform Lyst, căutările de corsete au crescut cu 123% de la difuzarea primului epidos, în timp ce interesul pentru perle și diademe cu pene a crescut cu 49%. Mănușile lungi au cunoscut, de asemenea, o renaștere, la fel ca și rochiile imperiale, pentru care căutările au crescut cu 93%. 

Platforma globală de cercetare Stylight, dedicată produselor de modă, frumusețe și decorațiuni, a remarcat o creștere de 150% a clicurilor pentru rochiile imperiale în doar câteva zile după lansarea seriei Netflix. Chiar dacă poate fi totuși complicat să porți această rochie care se potrivește tuturor tipurilor de corp în versiunea sa din secolul al XIX-lea în viața noastră de zi cu zi, există totuși opțiuni mult mai moderne.

Regencycore nu se limitează doar la o rochie de epocă cu un decolteu amețitor, care este ultra-trendy în versiunea pătrată. Prin acest stil, ne amintim și de corset și bustieră, sublim, dar și de rochiile din catifea. Și mânecile umflate și pelerinele își fac loc în această tendință.

Nu sunt de ignorat nici accesoriile – mănuși lungi rafinate, pantofi Mary Janes, diademe, pălării. În ceea ce privește culorile, predomină rozul și galbenul, și asta este bine, deoarece galbenul iluminant a fost ales de institutul Pantone culoarea anului 2021.

ARTICOLE SIMILARE

Rochia Zoe Black pe Charitygift.ro

realitatea

9 sfaturi anti-îmbătrânire pe care dermatologi îți sugerează să le ignori

Andreea Damian

Isla Fisher, sexy în revista Allure

realitatea

Singura culoare pe care Kate Middleton evită s-o poarte

Andreea Damian

RECENZIE: 6 ore de testimoniale despre abuz sexual în secta lui R Kelly și el e tot liber

Dora Constantinovici

De-a indienii! ANASTASIA & THE FUNKY TWINS: Noile colectii de haine pentru copii

Scrie un comentariu