Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Portocalele nu sunt doar niște fructe de sezon, din ele se face o super marmeladă

Coaja de portocală are o mie de utilizări, de la marmeladă și ceai până la lumânări parfumate și spray de bucătărie DIY.

Din fericire, coaja unei portocale are mai multe utilizări practice decât ți-ai imagina, iată câteva care merită încercate: faceți o marmeladă rapidă, dar gustoasă; uscați coaja pentru a face odorizant de cameră; infuzați cojile în apă clocotită cu alte ingrediente cu miros dulce, cum ar fi rozmarinul pentru a face un ceai aromat. Puteți face chiar un spray de bucătărie antibacterian eficient DIY: tocați coaja de patru portocale, acoperiți cu apă clocotită de 350 ml și lăsați să se răcească. Se adaugă oțet de cidru de 350 ml, se lasă la infuzat timp de o săptămână, apoi se strecoară într-o sticlă cu pulverizator și se folosește pe orice, în afară de piatră, marmură și suprafețe cerate.

Cum se face marmelada de portocale

Orice coajă de portocală sau lămâie funcționează în această rețetă și se păstrează bine la frigider, cât timp stocați suficientă cantitate pentru a face marmeladă. În doar o oră, această rețetă poate transforma câteva coji de portocale care altfel ar fi irosite într-o marmeladă minunată. Iarna este cel mai bun moment pentru a mânca portocale, deoarece acestea vor veni cel mai probabil de la vecinii noștri din Grecia sau Spania (în alte perioade ale anului, sunt importate de mai departe). Cumpărați fructe organice pentru a evita fungicidele și pesticidele necomestibile, care sunt utilizate în mod normal la produsele convenționale: poate costă mai mult, dar costul suplimentar este diminuat de valoarea adăugată suplimentară prin consumul inclusive al cojilor, care reprezintă aproximativ 30% din greutatea fiecărui fruct.

350 g coajă de portocale organice (și fără fungicide), 350g zahăr nerafinat

Tăiați coaja de portocală în fâșii de 3–5 mm și puneți-o într-o tigaie mare. Se acoperă cu 900 ml apă și se lasă să fiarbă, apoi se dă focul mic și se fierbe timp de 30 de minute. Adăugați zahărul și fierbeți încă 30 de minute, amestecând ocazional, până când începe să se îngroașe. Pentru a testa dacă este gata, puneți o linguriță de marmeladă pe o farfurie rece și congelați-o timp de două minute. Trageți o linie prin marmeladă cu un deget: dacă marmelada este gata, degetul va tăia marmelada curat și precis. Dacă este încă subțire și curge, mai fierbeți marmelada 10 minute și repetați până când se îngroașă. Turnați marmelada fierbinte într-un borcan sterilizat, înșurubați capacul bine și lăsați-o să se răcească înainte de a o pune la păstrat într-un loc rece și întunecat.

ARTICOLE SIMILARE

Majda a ajuns la cuțit! Ce a pățit vedeta

Tabu Tabu

Ce motive de fericire are Andreea Mantea

Tabu Tabu

Gingham | Cum să porți cel mai cool imprimeu al momentului

Andreea Damian

Contraceptivele întăresc relația de cuplu dar uneori pot provoca depresie

Andreea Damian

Săptămâna Modei din Paris | Dior abordează noua lume într-o paradă pop și radiantă

Andreea Damian

L’Oreal, măsură extraordinară pe fondul revoltei mondiale anti-rasism

Andreea Damian

Scrie un comentariu