Home > Lifestyle > Stiri > Porumboiu, in anul achizitiilor

Porumboiu, in anul achizitiilor

Criza financiara pare sa-l fi prins intr-un moment bun pe Adrian Porumboiu, care in aceasta perioada se gandeste intens la achizitii. “Avem deschise trei linii de negociere in vederea unor achizitii”, spune Adrian Porumboiu in numarul din aceasta saptamana al revistei MONEY EXPRESS .

Porumboiu este actionarul majoritar al grupului de firme Racova, unul dintre cei mai mari producatori agricoli din Romania, cu afaceri de circa 200 mil. de euro anul trecut. “Acum sunt un jucator regional, iar dupa finalizarea achizitiilor aceasta situatie se va schimba”, spune omul de afaceri vasluian.

Ceea ce inseamna ca tintele de achizitii – pe care se straduieste sa le tina secrete pentru ca, spune el, ar duce la cresterea pretentiilor financiare in timpul negocierilor – nu mai sunt neaparat din judetele Moldovei. Pe langa de-regionalizare, Porumboiu mai ofera un indiciu despre planul sau de extindere: dezvoltarea capacitatilor de procesare. “Pe grau avem productie cu mult peste capacitatea de procesare” – explica omul de afaceri vasluian.

Zona care este si in vizorul fondurilor de investitii. “Suntem interesati de aceasta zona (procesare – n.r.), dar nu concuram cu domnul Porumboiu”, replica Cristian Nacu, partener la Entreprise Investors. Adrian Porumboiu spune ca va folosi pentru eventualele achizitii fondurile proprii ale companiei, insa are in vedere si imprumuturi bancare. (Radu Burlacu)

Articole asemanatoare
Industria gay și criza
Cum va reuși Dacia să atingă targetul pe 2010?
Adrian Sârbu se pregătește de încă un an dificil pentru CME
Războiul de cinci stele dintre Radisson și Marriott

Loading...

Comenteaza acest articol

Porumboiu, in anul achizitiilor

by realitatea   1 min
0