Tabu
Image default
HEALTH Slider

Poți să mănânci sănătos și să slăbești de sărbători

Îți faci griji că te-ai putea îngrășa de sărbători? Nu dispera! Experții spun că aceasta ar putea fi o oportunitate pentru a slăbi. Ei susțin că tradițiile, cum ar fi petrecerile de la birou, schimburi de cookie-uri și chiar mesele de sărbători sunt responsabile pentru acele câteva kilograme pe care le luăm în preajma Crăciunlui și a Revelionului.

Ar trebui, spun nutriționiștii, să modificăm lucrurile și să adoptăm un stil de viață mai sănătos. „Evenimentele anului 2020 prezintă o oportunitate de aur pentru oameni de a adopta un stil de viață sănătos, deoarece distracțiile obișnuite sunt în prezent mai puțin accesibile”, a declarat pentru Healthline Brandon Nichols, antrenor personal.

Deși mulți cred că „sărbătorile nu vor funcționa”, pot schimba rutina foarte ușor, deoarece există puține distrageri.

Înțelege realitatea

În primul rând, mulți dintre noi credem că ne îngrășăm mult în această perioadă a anului, dar adevărul poate fi altul. Potrivit cercetărilor din 2016 , oamenii pun pe ei mai puțin de jumătate de kilograme, de Crăciun. Studiile efectuate în anii precedenți au oferit rezultate similare.

O parte din provocare este cum ne simțim. Este important să se facă distincția între creșterea în greutate datorită creșterii grăsimii corporale față de balonarea temporară. Multe alimente pe care le consumăm de sărbători au un conținut ridicat de sodiu și este posibil să nu bem la fel de multă apă. O soluție ar fi să eviți să te cântărești zilnic. Nu în această perioadă festivă. Și când te simți balonat, bea mai multă apă și fă niște exerciții.

Găsește o activitate nouă

Sporturile în aer liber, precum ciclismul și drumețiile, dar și alergatul au fost cele mai populare anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus. Experții spun că iarna nu trebuie să fie diferită. Găsirea unei noi modalități de mișcare – sau doar adoptarea unui program regulat de activitate într-un fel – ar putea fi un cadou minunat pentru tine. Mișcă-ți corpul pentru distracție, nu ca să slăbești. Fă-o pentru gestionarea stresului, pentru mai mult aer proaspăt, pentru distracție.

Reinterpretarea tradițiilor

În acest an neobișnuit, poate fi firesc să înclinăm spre tradiții la care putem lua parte chiar și atunci când ne desparte distanța. Dar modul în care respectăm acest lucru într-un mod sănătos se reduce la luarea în considerare a cât de important este un lucru pentru tine și, atunci când poți, să-l transformi. Acest efort trebuie să fie distractiv. Pentru unii, gătitul, coacerea cozonacilor și împodobirea bradului de Crăciun sunt distractive. Cu alte cuvinte, transformați moda „coaceți pâinea proaspătă” din timpul carantinei din primăvară într-o provocare mai sănătoasă pentru mâncarea de sărbători.

Lucrurile mici contează

Lucrurile mici, pozitive, se adună și contează foarte mult. Cei care doresc să slăbească sau să-și mențină greutatea sunt mai afectați. Mai degrabă ar trebui să facem cu toții lucruri mărunte și să le sărbătorim. Gustă puțin din fiecare. Un alt „lucru mic” poate fi o mai bună monitorizare a alegerilor privind consumul de lichide. Evitați să vă beți băuturi cu calorii: alcool, ciocolată caldă, cafea și alte băuturi dulci. Evitarea (sau limitarea) acestor băuturi ar putea fi diferența.

ARTICOLE SIMILARE

14 modele de case diferite care se găsesc în țările din întreaga lume (Partea I)

realitatea

Hotel Transylvania 3: Vacanța de vară este pe primul loc în top debut Box Office

realitatea

Cătălin Botezatu, contract uriaș cu statul pentru măști și combinezoane, în plină pandemie

Andreea Damian

Scările lui Joker devin o nouă atracție turistică în New York

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 14 iulie!

realitatea

The Guardian face topul celor 10 lucruri de făcut în Cluj-Napoca

Andreea Damian

Scrie un comentariu