Tabu
LIFESTYLEPsihologieSlider

Povestea bărbatului care a născut și și-a alăptat copilul. A luat o decizie tranșantă

Sebastion Sparks, în vârstă de 24 de ani, este un transgender care locuiește împreună cu soția sa în Atlanta, Statele Unite. Povestea sa este cu atât mai impresionantă cu cât a fost prezentată de CNN și a fost intitulată „El a dat naștere, a alăptat și acum vrea ca fiul său să-l vadă ca pe un bărbat”. Bărbatul s-a născut de fapt femeie. Din copilărie s-a simțit un băiat captiv în trup de fetiță. La scurt timp a luat decizia radicală de a-și schimba sexul. Apoi și-a găsit dragostea. Este vorba despre Angel, un transsexual de 33 de ani, cu care are o relație de 5 ani.

Sebastion Sparks și Angels și-au dorit din tot sufletul să devină părinți. Pentru că Sebastion încă nu și-a făcut un transplant de penis și încă mai avea sânii, a decis că el va purta sarcina. Angel l-a susținut. Au decis să conceapă copilul pe cale naturală, pentru că nici Angel nu a încheiat încă tranziția de la bărbat la femeie. Ca orice transgender, amândoi au luat medicamente pentru a crește testosteronul sau estrogenul în corpul lor. Astfel că pentru a avea un copil, au încetat să ia pilulele hormonale.

Când s-a născut Jaxe, Sebastion și Angel se temeau că vor fi stigmatizați. CNN  notează că cei trei au atras atenția când Sebastion trebui să-și alăpteze fiul. Majoritatea nu vedea cu ochi buni faptul că un „bărbat” alăptează, și mai ales, face asta în public.

CNN scrie că Sebastion Sparks dorește ca Jaxen, fiul lor de 20 de luni, să aibă o copilărie cât mai normală posibil. Deși el și-a purtat copilul în pântece, l-a născut apoi l-a hrănit la sânul său, vrea ca micuțul să vadă în el un tată model. „Voi fi un tată mai bun care mă voi simți comod cu mine însămi și cu el văzând această încredere în mine”, a spus el, sugerând că dorește să-l învețe pe băiețel toate treburile bărbătești. Să facă pipi din picioare i se va părea cel mai dificil lucru, pentru că și la rândul său Sebastion urinează din picioare cu ajutorul unei proteze detașabile (n.r. procesul de transformare din femeie în bărbat nu s-a încheiat).

După intervenția chirurgicală pentru a-și îndepărta sânii, Sebastion Sparks a spus: „Fiul meu nu va vedea sânii tatălui său, nu va fi diferit de mine”, subliniind că „nu toate persoanele transgender aleg să se supună unei intervenții chirurgicale de înlăturare sau atașare a unui organ sexual feminin sau masculin,după caz”. Dar el se îngrijorează că disprețul cu care îi tratează unii oameni ar putea fi transferat la Jaxen. Și nu dorește asta pentru fiul său.

ARTICOLE SIMILARE

GIRL POWER: Sanna Marin – premierul Finlandei în vârstă de 34 de ani, cel mai tânăr premier din lume

Dora Constantinovici

NARCIS IANAU – transformare in INGER NEGRU

Unde vă puteți relaxa primăvara la munte?

Andreea Damian

Ce este ortorexia și cum o recunoaștem

Andreea Damian

Ce exerciții te ajută să obții brațe tonifiate ca ale lui Meghan Markle

Andreea Damian

Sucurile carbo-gazoase de portocale au de 300 de ori mai multe pesticide decât apa de la robinet

realitatea

Scrie un comentariu