Tabu
Image default
FASHION Slider

Povestea celebrei rochii negre cu decolteu adânc pe spate purtată de actrița Mireille Darc

Orice fashionistă care a vizionat filmul Marele blond cu un pantof negru își dorește să afle povestea spectaculoasei rochii negre, pe gât, dar cu un decolteu adânc pe spate.

Când actrița Mireille Darc a purtat-o în 1972, rochia neagră Guy Laroche cu spatele gol a făcut ravagii și a intrat în istorie prin senzualitatea ei minimalistă, pură, concentrată. Lungă până în pământ, sobră în față și cu un decolteu generos la spate, prin care se întrevedea curbura fină a feselor, rochia propunea privitorilor un sex–appeal evident, dar paradoxal de elegant. Mireille Darc a murit în 2017, iar ținuta cu care a intrat în istorie se odihnește astăzi cuminte la Muzeul Luvru.

Oare filmul ar mai fi stârnit aceeași vâlvă fără apariția spectaculoasă a lui Mireille Darc? Pe gât, cu mâneci lungi, o siluetă minimalistă … Nimic nu putea prezice ce se întâmplă în spatele actriței supranumită Marea lăcustă. Creatorul iconicei rochii este designerul Guy Laroche, care a primit o solicitare expres din partea lui Mireille Darc. Actrița a fost liberă să-și aleagă ținutele pentru rolul ei. Avea la dispoziție doar 8 zile pentru a se pregăti și a decis să dea lovitura.

Împreună cu prietenul ei Guy Laroche, actrița s-a distrat creând o rochie provocatoare pentru rolul ei de spioană. „Cât de departe putem ajunge?”, și-au spus cei doi. Designerul și-a imaginat o rochie cu două fețe, personalizată pentru spioană: austeră în față și care dezvăluie totul – sau aproape totul – în spate. Puțin deasupra feselor, pe talie, rochia este împodobită cu un lănțișor auriu, accentuând și mai mult silueta zveltă a lui Mireille Darc. Fascinat de rochia lui Guy Laroche, Yves Robert a scris un nou scenariu pentru regizorul Francis Veber, punând în scenă acest decolteu ca nimeni altul.

Când îl întâmpină pe Pierre Richard în apartamentul ei, Mireille Darc îl seduce pe violonistul incomod cu o privire senzuală, dar nimic nu l-a pregătit pe actor pentru ceea ce avea să urmeze. Spatele rochiei, păstrat secret până la filmarea scenei, declanșează în actor o reacție unică, rezultatul surprizei sale. Marele blond cu un pantof negru’ e captiv sub vraja spionului în același timp cu spectatorul.

Considerată una dintre cele mai marcante rochii negre din cinematografie, rochia lui Mireille Darc este păstrată la Musée des Arts Décoratifs du Louvre din 2005. Actrița a donat această rochie împreună cu alte ținute de-ale sale. Când regretata artistă a murit în 2017, Richard René, directorul artistic al lui Guy Laroche, i-a adus un omagiu în timpul Săptămânii modei din același an.

ARTICOLE SIMILARE

Accesorii opulente pentru 2009

realitatea

Arnold Schwarzenegger va debuta pe micul ecran

Andreea Damian

Gal Gadot, în rolul unei eroine poloneze care a salvat mii de copii evrei în timpul Holocaustului

Andreea Damian

Nelu Ploieșteanu a murit!

Andreea Damian

CHA CHA LITIX! Episodul 71. Trei luni fără școală, pierderi de 3% din viitorii bani ai copilului

Andreea Damian

A aparut lookbook-ul Zara de primavara featuring Stella Tennant

realitatea

Scrie un comentariu