Tabu
LIFESTYLE Slider

Povestea femeii care a trăit 99 de ani cu toate organele vitale inversate

organele vitale

Multe dintre organele lui Rose Marie Bentley, o femeie din Oregon, Statele Unite, erau poziţionate neobişnuit în corp, iar unele elemente lipseau. Doar inima ei era la locul potrivit. Această afecţiune se numeşte „situs inversus cu levocardie”.

Femeia a trăit totuși 99 de ani. Aceasta a murit în 2017, din cauze naturale, deși era o ciudățenie a naturii, transmite CNN. Surprinzător, nimeni nu a știut sau bănuit de ce afecțiune rară suferă Rose Marie. Nimeni din cei cinci copii ori din cei 14 nepoți, 31 de strănepoți și 11 stră-strănepoți. De fapt, nici măcar femeia nu bănuia că în interiorul corpului ei se întâmplă ceva ciudat. La un moment dat, un doctor i-a găsit cu greu apendicele.

 

Dar anul trecut, când studenţii la medicină de la o universitate din statul american Oregon i-au disecat cadavrul, au făcut descoperirea neașteptată. Înainte să moară, femeia şi-a donat corpul pentru cercetări ştiinţifice. Doar așa au putut afla studenții că organele ei nu se aflau în locurile în care ar fi trebuit.

Iniţial, studenţii au crezut că inimii femeii îi lipsea o venă mare, numită vena cava, care se găseşte de obicei pe partea dreaptă. Când s-au uitat cu atenţie au descoperit vena pe partea stângă. Aceasta nu avea nici traseul obişnuit prin corp. Totodată, au fost descoperite în corpul femeii şi alte vase importante de sânge care aveau trasee neobişnuite. Unele lipseau cu desăvârşire.

Totodată, plămânul din dreapta al femeii avea doar doi lobi, în loc de trei, cum e normal, iar atriumul drept al inimii avea o dimensiune de două ori mai mare decât în mod obişnuit. Mai mult, stomacul era poziţionat spre partea dreaptă a corpului, iar ficatul era poziţionat invers, spre stânga. Splina era şi ea pe partea opusă, adică în partea dreaptă, iar restul tractului digestiv era, de asemenea, inversat.

„Situs inversus cu levocardie” apare la aproximativ una din 22.000 de naşteri, iar prognosticul este în general greu de stabilit, potrivit unui studiu publicat în Singapore Medical Journal. Potrivit cercetării, doar două cazuri de pacienţi cu această afecţiune care au trăit pănă la 70 de ani au fost documentate, scrie USA Today.

ARTICOLE SIMILARE

Iata-le pe gemenele superbe ale staretei ramase gravida cu un preot! GALERIE FOTO!

Tratament de vedetă

realitatea

De ce Kate a purtat rochii de gravidă scurte, iar Meghan ar trebui să-i urmeze exemplul

Andreea Damian

Toni Garrn s-a căsătorit cu starul din Magic Mike! Vezi superba rochie de mireasă

Andreea Damian

Tunsorile pe care newyorkezele le cer întotdeauna la salon

Andreea Damian

Pasta de roșii ar putea îmbunătăți fertilitatea masculină

realitatea

Scrie un comentariu