Tabu
FASHION Slider

Povestea jachetei iconice Chanel

chanel

Născută din dorința de a elibera femeile de normele stricte ale perioadei, designerul francez Gabrielle Chanel a căutat să îmbrace femeile „în costume care să le facă să se simtă în largul lor”, a spus ea. „Dar asta accentuează încă feminitatea.”,a declarat Coco. O idee care acum pare simplă, și totuși acum 100 de ani a fost începutul unei revoluții a modei. Această credință a determinat-o pe Coco Chanel să-și creeze primele costume din tweed și jacheta iconică CHANEL.

Coco Chanel

La mijlocul anilor 1920, Gabrielle „Coco” Chanel a început să lucreze cu tweed pentru îmbrăcămintea ei de dama. S-a spus că a împrumutat de multe ori hainele iubitului ei, ducele de Westminster, pentru că se simțea atrasă de ușurința și confortul pe care îl ofereau. Gabrielle și-a îndreptat atenția către tweed – iar materialul, care la vremea respectivă era folosit doar pe haine bărbătești, a devenit în scurt timp semnătura ei. Primele costume de tweed ale lui Gabrielle Chanel au pus bazele pentru ceea ce am ajuns acum să recunoaștem instantaneu – celebra jachetă Chanel.

În anii care au urmat, Coco Chanel și-a îmbunătățit tehnica. A mutat fabricile din Scoția în Franta și a lucrat la realizarea unei combinații perfecte între tweed, mătase și lână. Dorea să obțina un material mai ușor, mai fin.

După ce au eliberat femeile de constrângerile corsetului cu aproximativ 30 de ani înainte, desenele lui Chanel erau în contrast direct cu noul „aspect” promovat de Christian Dior, care abia se lansase. În realitate, femeile americane au îmbrățișat reemergența lui Chanel și astfel a crescut cererea pentru costumele și jachetele sale, modernizate.

Jachetele create de ea erau drepte și structurate, ofereau confort și libertate de mișcare. În 1983, după trecerea în neființă a lui Coco Chanel, Karl Lagerfeld a fost numit director creativ al casei de modă. El a fost cel care a pus umărul la reinventarea iconicei jachete. El a luat elementele introduse de Coco Chanel și le-a reinterpretat constant de-a lungul anilor.

Păstrând astfel vie și „în trend” moștenirea lăsată de aceasta. El a transformat-o jucându-se cu proporția și volumul ei. El a adus-o în secolul XXI cu materiale noi, introducând piele și lurex, paiete și pene, denim, cauciuc și chiar ciment în versiunile sale de sacou clasic! Imaginația fără margini a lui Lagerfeld a transformat creația lui Coco Chanel într-un obiect dorit la nivel mondial. Jacheta Chanel este un element clasic care nu se demodează.

ARTICOLE SIMILARE

O tragedie nouă în familia lui John Travolta. Actorul e devastat!

Andreea Damian

Anja Rubik pozeaza in stilul anilor -™70 pentru Vogue America Latina

realitatea

Terapie alimentară pentru combaterea stresului și anxietății

Andreea Damian

Album Vogue, omagiu adus cățeilor chic

realitatea

Cele mai sigure și cele mai periculoase ţări pentru călătorii în 2020

Andreea Damian

Adidași buni de aruncat la gunoi, vânduți de Gucci la un preț „nesimțit” de mare

Andreea Damian

2 comentarii

Povestea jachetei iconice Chanel - STIRI 24H Online 29 May 2020 at 13:31

[…] Citește continuarea pe tabu.ro.  […]

Răspunde
Povestea jachetei iconice Chanel - Stiri ROmania 29 May 2020 at 15:19

[…] Citește continuarea pe tabu.ro. […]

Răspunde

Scrie un comentariu