Tabu
Image default
lifestyle

Povestea lui Aimee Mullins, singurul model fără picioare din lume!

Aimee Mullins este, poate, cel mai neobișnuit model de pe întreg pământul și singurul model (și de top) care nu are picioare. Aimee nu a mers niciodată pe picioarele ei pentru că s-a născut cu o malformație osoasă, iar în ziua în care a împlinit un an i-au fost amputate ambele membre inferioare. În ciuda faptului că toată lumea credea că Aimee își va petrece întreaga viață într-un scaun cu rotile, la doi ani ea deja mergea cu ajutorul primelor ei proteze.

Acest fapt nu i-a schimbat viața deloc, cel puțin aparent. A făcut liceul ca toții copii normali, a mers la facultate, iar în timpul acesteia chiar a participat, cu ajutorul unor proteze speciale, la concursuri de atletism unde avea competitori care nu aveau nici cel mai mic handicap fizic. Mai mult, în 1996, a participat la concursurile speciale pentru persoane cu handicap organizate în cadrul Olimpiadei de la Atlanta. Aimee a fost și una dintre cele mai bune studente din anul ei, câștingând o bursă la Pentagon.

Este implicată în mai multe acțiuni de binefacere și colaborează cu mai multe ONG-uri din Statele Unite, cele mai importante activități avându-le în cadrul WSF (Women’s Sports Foundation) și J.O.B., cea mai veche organizație non-profit care se ocupă de problemele persoanelor cu handicap.

A devenit model destul de târziu, la 23 de ani, în 1999, când a prezentat pentru Alexander McQueen, ocazie cu care a purtat o pereche de proteze fabricate din cenușă solidă și care aveau integrate o pereche de pantofi. De atunci a prezentat pentru mulți dintre designerii mari ai lumii. Protezele o ajută nu doar să meargă, dar și să își schimbe înălțimea între 1,76m și 1,85m.

A fost inclusă de revista People în lista celor 50 mai frumoși oameni de pe planetă, iar asta nu este singura distincție primită de la revistele în care a apărut. Rolling Stone a declarat-o "cea mais sexy muză", Esquire a inclus-o în lista "femeilor pe care le iubim", Jane o consideră una dintre "cele mai curajoase 10 femei din lume", iar Sports Illustrated a numit-o "cea mai cool fată din lumea sportului".

Aimee are și o carieră de actriță, primul ei rol fiind în 2003 în "Cremaster 3", un film mult aclamat de critici și public. A apărut și în "World Trade Centre" unde a interpretat o reporteră.

ARTICOLE SIMILARE

Mic tratat de interpretare a viselor

realitatea

Danemarca, record la cel mai lung catwalk din lume

realitatea

Brad Pitt, primar?

realitatea

Cheeky Girl Monica Irimia SE MARITA. Are cinci rochii de mireasa!

Ghici cine se afla ieri în Londra

realitatea

DOVADA ca SUFLETUL omului exista. Ce se intampla de fapt cand mori

Scrie un comentariu