Home > Lifestyle > Stiri > Povestea lui Stelian Dragan, românul reîntors de pe Wall Street

Povestea lui Stelian Dragan, românul reîntors de pe Wall Street

La primul sau job in Romania, Stelian Dragan vine sa conduca operatiunile din Bucuresti ale fondului de investitii Global Finance, dupa mai bine de sase ani petrecuti pe Wall Street. Dupa 15 ani de America si aproape sase ani in institutii financiare de top ale lumii – Deutsche Bank si “defuncta” banca de investitii Bear Stearns (astazi divizie a bancii JP Morgan), Stelian Dragan traieste inca zbuciumul celui prins intre doua lumi.

La mai bine de sase luni de cand ocupa pozitia de director de investitii al biroului local al fondului de investitii grec Global Finance, Dragan trebuie sa se adapteze unei noi realitati si mentalitati de a face business. A lasat in urma Wall Steet-ul, cu tranzactii de sute si mii de milioane, alte reguli de a face business si alta viteza de reactie in materie de deal-uri.

Are in fata un mediu local de business, unde cifrele si deal-urile sunt mult “mai umane”, dupa cum el insusi marturiseste pentru MONEY EXPRESS. Si tot in MONEY EXPRESS  cititi si povestea ultimelor sase zile ale Bear Stearns, privita pe de o parte prin ochii lui Dragan, unul dintre cei aproape 14.000 de angajati pe care banca de investitii ii avea inainte de colaps (martie 2008). Pe de alta, prin ochii presei americane, care a refacut la minut momentele dramatice dinaintea vanzarii unui gigant financiar vechi de 85 de ani catre JP Morgan. (Mimi Noel)

Articole asemanatoare
Confesiunile unei PROSTITUATE de pe Wall Street: “Clientii sunt slab dotati si nepriceputi in pat”
Michael Kors face valuri pe Wall Street

Loading...

1 Response

  1. JANTEA DANIELA

    Bravo lui Stelian Dragan. Eu il cunosc de cand eram foarte mici si nu i-a fost usor sa ajunga la aceste performante. In astfel de cazuri ma mandresc ca sunt roman, pacat insa ca cei mai multi prefera sa ramana pe afara , fara sa se mai uite inapoi , iar tara noastra ramane tot in urma. Nu-i condamn pe nici unii, nici pe cei care raman peste ocean si nici pe cei care raman prin Europa……..O viata avem si hotaram singuri unde ne-o traim

Comenteaza acest articol

Povestea lui Stelian Dragan, românul reîntors de pe Wall Street

by realitatea   1 min
1