Tabu
Image default
lifestyle

Povestea lui Stelian Dragan, românul reîntors de pe Wall Street

La primul sau job in Romania, Stelian Dragan vine sa conduca operatiunile din Bucuresti ale fondului de investitii Global Finance, dupa mai bine de sase ani petrecuti pe Wall Street. Dupa 15 ani de America si aproape sase ani in institutii financiare de top ale lumii – Deutsche Bank si “defuncta” banca de investitii Bear Stearns (astazi divizie a bancii JP Morgan), Stelian Dragan traieste inca zbuciumul celui prins intre doua lumi.

La mai bine de sase luni de cand ocupa pozitia de director de investitii al biroului local al fondului de investitii grec Global Finance, Dragan trebuie sa se adapteze unei noi realitati si mentalitati de a face business. A lasat in urma Wall Steet-ul, cu tranzactii de sute si mii de milioane, alte reguli de a face business si alta viteza de reactie in materie de deal-uri.

Are in fata un mediu local de business, unde cifrele si deal-urile sunt mult “mai umane”, dupa cum el insusi marturiseste pentru MONEY EXPRESS. Si tot in MONEY EXPRESS  cititi si povestea ultimelor sase zile ale Bear Stearns, privita pe de o parte prin ochii lui Dragan, unul dintre cei aproape 14.000 de angajati pe care banca de investitii ii avea inainte de colaps (martie 2008). Pe de alta, prin ochii presei americane, care a refacut la minut momentele dramatice dinaintea vanzarii unui gigant financiar vechi de 85 de ani catre JP Morgan. (Mimi Noel)

ARTICOLE SIMILARE

Interviu in exclusivitate cu Kristen Wiig – “Bridesmaids”

George Clooney și Uma Thurman la un pas de o tragedie

realitatea

Adevarul despre noua operatie a lui Dan Bittman!

Drama celei mai frumoase actriţe din Mexic

Kate Moss a descoperit secretul tineretii vesnice

realitatea

Mega-licitație ecologică, suspectă de poluare

realitatea

1 comentariu

JANTEA DANIELA 2 July 2011 at 2:20

Bravo lui Stelian Dragan. Eu il cunosc de cand eram foarte mici si nu i-a fost usor sa ajunga la aceste performante. In astfel de cazuri ma mandresc ca sunt roman, pacat insa ca cei mai multi prefera sa ramana pe afara , fara sa se mai uite inapoi , iar tara noastra ramane tot in urma. Nu-i condamn pe nici unii, nici pe cei care raman peste ocean si nici pe cei care raman prin Europa……..O viata avem si hotaram singuri unde ne-o traim

Răspunde

Scrie un comentariu