Home > Agenda > Povestea sfâșietoare a unei femei care sărbătorește aniversarea căsătoriei împreună cu regretatul ei soț

Povestea sfâșietoare a unei femei care sărbătorește aniversarea căsătoriei împreună cu regretatul ei soț

Povestea sfâșietoare

Un scurtmetraj de 3 minute ilustrează povestea sfâșietoare a unei femei care își sărbătorește aniversarea împreună cu regretatul ei soț. Filmul emoționant a fost produs de cineastul Phil Beastall pentru The Silver Line, o organziație care sprijină persoanele în vârstă care se confruntă cu singurătatea.

Este cea de-a doua campanie pe care Beastall a lansat-o în câteva zile, după videoclipul de Crăciun care spune povestea unui cuplu de același sex, aflat într-o relație la distanță.

Phil Beastall și-a câștigat faima cu o reclamă de Crăciun realizată cu un buget de doar 55 de euro. „Dragostea este un cadou” a devenit viral datorită mesajului emoţionant. Acest film este plin de emoţie şi este vorba despre un bărbat care numără zilele până la Crăciun pentru a-şi continua tradiţia din fiecare an, creată în urma unui moment tragic din trecut, moartea mamei acestuia.

Acesta aşteaptă cu nerăbdare ziua în care îşi va primi mult-aşteptatul cadou de Crăciun, lăsat de mama lui. El va asculta încă o casetă dintre cele pe care i le-a lăsat mama lui pentru fiecare an, de la 21 de ani până la 30 de ani, însă, de această dată, este ultima. Bărbatul ascultă emoţionat vocea mamei, care îi spune că acesta este ultimul an în care îi va vorbi prin intermediul casetei şi alege să îi povestească cea mai frumoasă zi din viaţa ei, momentul în care l-a născut. Criticii au găsit filmul din 2018 mai bun chiar decât cel al lui John Lewis.

Noul său film, intitulat „Aniversarea”, începe cu un filmuleț redat de un aparat video, în care un bărbat îi oferă soției sale un cadou cu ocazia aniversării căsătoriei. Femeia oprește televizorul și se îndreaptă spre un birou dintr-o cameră întunecată și mohorâtă. Aprinde lampa de birou, deschide un sertar și scoate o fotografie înrămată a regretatului ei soț, pe care o privește cu jale.

Așază tabloul pe birou după care scoate un album foto. Deschide albumul care prezintă o colecție veche de fotografii de la fiecare aniversare a căsătoriei. Femeia zâmbește în timp ce își amintește cum au vizitat China împreună cu ocazia aniversării de 30 de ani și cum au mers în camping pentru a marca cel de-al 49-lea an de căsătorie. Când întoarce pagina cu cea de-a 50-a aniversare, femeia nu mai reacționează. Soțul ei a murit înainte de a putea sărbători a 50-a aniversare împreună, când trebuia să-și reînnoiască jurămintele. Ștergându-și lacrimile, femeia aprinde o lumânare în memoria soțului ei, spunând: „La mulți ani, dragul meu”.

 

 


Comenteaza acest articol

Povestea sfâșietoare a unei femei care sărbătorește aniversarea căsătoriei împreună cu regretatul ei soț

by Andreea Damian   2 min
0