Tabu
Image default
lifestyle

Povestile isi cauta fotografii – atelier cu Petrut Calinescu

Proiectele de fotografie documentara spun o poveste despre oameni, una neasteptata, emotionanta, sincera, fara sa-l constranga pe fotograf la o anumita forma – e alegerea lui ce anume si cum ne arata in imagine.

„Fotografia documentara si cea de presa pleaca de la aceleasi premize, ale situatiilor reale, neregizate. O diferenta o face timpul acordat fiecareia: cea de presa inseamna graba, moment surprins, viteza de difuzare. La fotografia documentara, tocmai inversul, de slow-jurnalism, ii da esenta. Fotografia de portret poate deveni documentara. […] Sint proiecte cu fotografii foarte frumoase care si-au documentat strict membrii familiei sau doar pe unul singur. […] Un proiect bun de fotografie documentara e puternic in primul rand vizual si schimba ceva in tine: emotii, perceptii, adauga informatii.” (Petrut Calinescu interviu)

Petrut Calinescu este fotograf independent, il cunoasteti prin Mandrie si Beton, proiectul foto care spune povestea locuitorilor din Tara Oasului si Maramures care lucreaza de 20 de ani in Franta si isi contruiesc in satele de bastina case in care nu au timp sa locuiasca.

Intre 26 februarie si 19 martie, la Foto Hub, in Bucuresti, va avea loc atelierul de proiecte de fotografie documentara coordonat de Petrut Calinescu. Atelierul este organizat de Revista de Povestiri, are 4 intalniri de cate 3 ore, una pe saptamana, costa 400 lei si presupune o preselectie, pe baza a 10 fotografii anterioare si o idee de proiect de fotografie documentara. Deadline-un pentru inscrieri e 20 februarie. Mai multe detalii pe pagina atelierului

ARTICOLE SIMILARE

Angelina Jolie a întrecut-o pe Jennifer Aniston…din nou

realitatea

“Hangover Part II”, surpriză de proporţii în box-office-ul american

realitatea

Agentia Cohn& Jansen si reteaua Ashley isi renegociaza parteneriatul

realitatea

Mihaela Radulescu a incins atmosfera pe net!

Alina

realitatea

Romeo și Julieta în Herăstrău, duminică, 6 septembrie

realitatea

1 comentariu

Povestile isi cauta fotografii – atelier cu Petrut Calinescu | Femininne 4 February 2015 at 11:08

[…] „Fotografia documentara si cea de presa pleaca de la aceleasi premize, ale situatiilor reale, neregizate. O diferenta o face timpul acordat fiecareia: cea de presa inseamna graba, moment surprins, viteza de difuzare. La fotografia documentara, tocmai inversul, de slow-jurnalism, ii da esenta. Fotografia de portret poate deveni documentara. […] Sint proiecte cu fotografii foarte frumoase Citeste mai departe […]

Răspunde

Scrie un comentariu