Home > Agenda > eveniment > Povestiri din Miserupia, azi la dublu

Povestiri din Miserupia, azi la dublu

În seara asta, vă invit la o reprezentaţie specială a Povestirilor din Miserupia, în vechiul colţişor care găzduieşte de obicei această întâlnire neconvenţională dintre mine şi voi: Legere Rosetti (Piaţa Rosetti, Nr. 5, subsol).

Mie îmi place să ofer mereu ceva nou publicului meu. De aceea, această reprezentaţie a Miserupiei va fi, totodată, o lansare a ebookului aferent, Povestiri din Miserupia, pe care îl puteţi comanda pe elefant.ro, la preţul  unei beri în oraş: 4,99 lei. Ce conţine în plus ebookul? Are două versiuni ale piesei, una pentru un actor – pe care o şi vedeţi în oraş, de câte ori veniţi să mă  vedeţi – şi una cu doi actori.

Pentru că, de fiecare dată până acum, când am scris câte un text literar, am avut mai multe variante – şi a trebuit să  fac opţiuni. Uneori, când îţi arde casa sau când ţi se propune ceva palpitant, e bine să ai putere de decizie. Dar  în artă, mi se pare că nevoia de a opta e uneori futilă şi ucigătoare de potenţialităţi. De aceea, pe acest ebook, am pus şi opţiunea I, şi opţiunea a II-a, pentru ca decizia – dacă există vreo decizie – să aparţină receptorului. Găsiţi ebookul aici.

A remarcat cineva mai cârcotaş, într-un mesaj privat, că nu e decât a doua copertă a mea cu mine. Ei,  bine, da. Am preluat obiceiul de la muzicieni şi de la albumele lor care, de cele mai multe ori, sunt cu ei pe  copertă. Nu văd nici un motiv pentru care să nu fii tu pe coperta cărţii tale. E munca ta, creaţia ta, plodul  creierului tău. Care e problema?

În această seară, aşadar, veţi avea parte de spectacolul Povestiri din Miserupia, la 20.00, şi de lansarea ebookului, în prezenţa complicei mele de literatură şi alte “răutăcisme”, Cristina Nemerovschi, şi a managerului Editurii Herg Benet, Alexandru Voicescu. Eu am vrut să-l chem şi pe Marius Chivu, dar nu vine. Mă întreb de ce. 😈

Articole asemanatoare
Black Friday Love – iubirea in vremea supermarketului!
Ultimul weekend pe Strada BT: distractie si numeroase surprize!
Amadeus, tinute elegante si muzica pentru toate gusturile
Battery Dance Company din New York pentru a doua oara in Romania!

9 Responses

 1. elena

  Raman la parerea mea. Un scriitor n-are ce sa caute pe coperta cartii lui. Scriitorul trebuie sa fie prezent doar prin ce scrie, nu prin persoana.

  1. lorena

   Iar eu rămân la părerea mea. Şi anume că n-ar fi existat Iliada fără Homer şi Un veac de singurătate fără Gabriel Garcia Marquez. Că pretenţia ca eu să mă prefac că nu exist, să las opera să dănuie, e ridicolă şi stupidă.

   Da, bro, textele mele există pentru că exist eu. Eu am trudit pe ele, eu am pus suflet, pasiune şi uzură de computer în ele, drept care vreau mutra şi semnătura mea pe ele. Mari, dacă se poate. Probleme?

   1. elena

    Eu raman la parerea mea. Vrem sa ne bucuram de carti, nu sa asistam la orgoliile autorilor lor. Cartea ta Dona Juana e foarte misto, dar tu esti complet nesuferita. Preferam doar cartea, fara sa stiu ca existi.

    1. lorena

     Ghinion, cartea aia nu s-ar fi întâmplat, dacă nu m-aş fi întâmplat eu pe lume. Vrei texte de mine? Nu le poţi avea decât cu mine la pachet. Asta e viaţa – crudă şi rea.

 2. elena

  Dar nu inteleg de ce trebuie sa subliniezi atat de tare ca tu esti autorul. Exista multe carti care-mi plac si nu stiu cine le-a scris. Creatiile populare au autori anonimi. De ce taranul care a scris Miorita n-a cerut sa i se puna poza pe viitoarea editie a viitoarei carti?

 3. lorena

  De fraier, probabil. 🙂

  Aşa cum cred că e ridicol să te aştepţi ca o femeie să meargă cu trei paşi în urma bărbatului şi să tacă supusă când vorbeşte el, ca acum trei secole, aşa e ridicol să te aştepţi, într-o epocă a brandingului personalizat, ca autorul unui text să se închidă la el în gineceu şi să mimeze că textul a izvorât din sfere. NU, FRATE. Hai să dăm clişeele deoparte şi să gândim cu capul nostru.

 4. o tipă

  Băi, dar vorbim de un text dramatic, în care autoarea este one-woman-show, ce tot vă agitați atîta? e dreptul ei să ne zîmbească de pe coperta e-bookului, iar eu prefer și în cărțile în print să văd pe coperta 4 moaca celui/celei de la care am plăcerea să primesc povestea pe care o citesc. nu-ți convine, învelește coperta în foaie de colet, na. 🙂

  1. un tip

   Hyde Park nu era one woman show si tot cu Lorena pe coperta e. Nasol e ca Lorena se foloseste de cum arata ca sa-si vanda cartile. Asta mi se pare prostitutie!

Comenteaza acest articol

Povestiri din Miserupia, azi la dublu

by   1 min
9