Tabu
Image default
lifestyle

“Pozitia copilului”, filmul lui Calin Netzer, a castigat Ursul de Aur la Berlin!

Filmul românesc “Poziţia copilului”, regizat de Călin Peter Netzer dupa un scenariu de Razvan Radulescu, a primit, trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Cu o zi inainte, filmul primise si Premiul criticii internationale de film – FIPRESCI.

“Poziţia copilului” a concurat la Ursul de Aur cu alte 18 pelicule. La proiecţia oficială de la Berlinale Palast, au luat parte actorii Luminiţa Gheorghiu şi Bogdan Dumitrache, regizorul Călin Peter Netzer, coscenaristul Răzvan Rădulescu, directorul de imagine Andrei Butică, monteurul şi sound-designer-ul Dana Bunescu, scenografa Mălina Ionescu, inginerul de sunet Cristian Tarnoveţchi şi producătoarea Ada Solomon.

“Pozitia copilului”, in regia lui Calin Peter Netzer, avand in distributie nume precum Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Branescu şi Vlad Ivanov, a fost singurul lungmetraj romanesc inclus in selectia oficiala a celei de-a 63-a editii a Berlinalei.

Bogdan Dumitrache joaca rolul unui fiu care incearca sa se desprinda de o mama posesiva (Luminita Gheorghiu). Intr-un moment critic al vietii lui, ea face tot ce-i sta in putinta sa-l recastige.

Juriul a fost format din Wong Kar Wai (presedinte), Susanne Bier, Tim Robbins, Shirin Neshat, Athina Rachel Tsangari, Andreas Dresen si Ellen Kuras.

Calin Netzer l-a invins inclusiv pe Gus Van Sant – “Promised Land”.

ARTICOLE SIMILARE

Sharon Osbourne şi-a dat jos implanturile, un sân o luase la vale

realitatea

Cheryl Cole feat. Will I Am – 3 Words

realitatea

Brad Pitt nu are talente muzicale

realitatea

Premiera Slumdog Millionaire în România

realitatea

Penelope Cruz și Liza Minelli joacă în Sex and the City

realitatea

Ce nu știu jurnaliștii români despre Michael Jackson

realitatea

Scrie un comentariu