Tabu
Image default
FASHION Slider

Prada va lansa o colecție de genți din deșeuri marine

După ce Prada a anunţat că va interzice utilizarea blănurilor în colecțiile de haine și accesorii începând cu anul 2020, a devenit clar că faimoasa casă de modă de lux italiană se alătură modelului durabil. La fel ca Chanel, Kering, LVMH și Ralph Lauren, Prada a anunțat că va lansa o colecție de genți din plastic reciclat din deșeuri marine.

Gențile din colecția Re-Nylon vor fi fabricate din teșături sintetice de nylon, obținute din deșeurile de plastic din oceane, plase de pescuit și deșeurile de fibre textile. Casa de modă s-a angajat să utilizeze numai nylon reciclat până în 2021.

Cum va arăta colecția?

Colecția Re-Nylon de la Prada va cuprinde șase genți atât pentru bărbați, cât și pentru femei, incluzând o geantă tote, o borsetă, o poșetă și două rucsacuri, fabricate din ECONYL® nylon. ECONYL® nylon este o formă de fibre textile, obținută prin procesul de reciclare și purificare a deșeurilor de plastic din oceane și a fost deja folosită de către branduri ecologice cum ar fi Stella McCartney.

Lorenzo Bertelli, șeful marketingului și comunicării al grupului Prada, a declarat pentru Business of Fashion că echipa speră să inspire alte branduri de lux pentru a „trece spre abordări mai durabile de fabricație” ca rezultat al noii linii. El explică: „Este o reducere masivă a nailonului și un impact mare în ceea ce privește sustenabilitatea. Vrem să facem lucruri nu numai din motive de marketing, ci serios, pe scară largă”.

Actrița și activista Bonnie Wright, pe care o cunoașteți din filmele Harry Potter, este ambasador al colecției. Ea explică despre ce este vorba mai jos.

Întreaga colecție este prietenoasă cu mediul și reflectă etosul de gândire al casei de modă de lux, care rebranduiește însăși esența Prada cu această nouă colecție sustenabilă.

 

ARTICOLE SIMILARE

Românca Ioana Gomoi a făcut carieră în China! De ce nu se teme femeia de coronavirus?

Tabu Tabu

Festivalul de film Cinemascop redeschide grădina de vară din Eforie Sud

Andreea Damian

Volumul de memorii al lui Prince va fi lansat în toamnă

Andreea Damian

Oscar 2018. Cele mai spectaculoase ținute de pe covorul roșu

Andreea Damian

Céline Dion părăsește scena dintr-un motiv foarte dureros

Andreea Damian

Cele mai ciudate încălțări purtate de vedete

realitatea

Scrie un comentariu