Home > Fashion > Prada va lansa o colecție de genți din deșeuri marine

Prada va lansa o colecție de genți din deșeuri marine

Prada

După ce Prada a anunţat că va interzice utilizarea blănurilor în colecțiile de haine și accesorii începând cu anul 2020, a devenit clar că faimoasa casă de modă de lux italiană se alătură modelului durabil. La fel ca Chanel, Kering, LVMH și Ralph Lauren, Prada a anunțat că va lansa o colecție de genți din plastic reciclat din deșeuri marine.

Gențile din colecția Re-Nylon vor fi fabricate din teșături sintetice de nylon, obținute din deșeurile de plastic din oceane, plase de pescuit și deșeurile de fibre textile. Casa de modă s-a angajat să utilizeze numai nylon reciclat până în 2021.

Cum va arăta colecția?

Colecția Re-Nylon de la Prada va cuprinde șase genți atât pentru bărbați, cât și pentru femei, incluzând o geantă tote, o borsetă, o poșetă și două rucsacuri, fabricate din ECONYL® nylon. ECONYL® nylon este o formă de fibre textile, obținută prin procesul de reciclare și purificare a deșeurilor de plastic din oceane și a fost deja folosită de către branduri ecologice cum ar fi Stella McCartney.

Lorenzo Bertelli, șeful marketingului și comunicării al grupului Prada, a declarat pentru Business of Fashion că echipa speră să inspire alte branduri de lux pentru a „trece spre abordări mai durabile de fabricație” ca rezultat al noii linii. El explică: „Este o reducere masivă a nailonului și un impact mare în ceea ce privește sustenabilitatea. Vrem să facem lucruri nu numai din motive de marketing, ci serios, pe scară largă”.

Actrița și activista Bonnie Wright, pe care o cunoașteți din filmele Harry Potter, este ambasador al colecției. Ea explică despre ce este vorba mai jos.

Întreaga colecție este prietenoasă cu mediul și reflectă etosul de gândire al casei de modă de lux, care rebranduiește însăși esența Prada cu această nouă colecție sustenabilă.

 

Articole asemanatoare
S-a folosit mult conceptul de „muncă-chic” la săptămâna modei pentru bărbați din Milano
Prada
Prada devine primul brand de lux care semnează un acord de sustenabilitate
Gucci își ia revanșa după acuzațiile de rasism. Este cea mai inteligentă mișcare a brandului de modă
genti de dama
Ce genți de damă sunt în tendințe primăvara-vara 2018

Comenteaza acest articol

Prada va lansa o colecție de genți din deșeuri marine

by Andreea Damian   2 min
0