Tabu
LIFE & LOVE

Precepte chinezești pentru a-ți găsi impulsul interior

Cum să ne adunăm forțele, să le hrănim, să ne apropiem de prezent cu mai mult elan? Ce scânteie să aprindem în noi, pentru ca ea (întreaga noastră ființă!) să reziste într-o perioadă tensionată?

Energie? Marie-Pierre Dillenseger, specialist în gândirea chineză, numește acest lucru „foc interior”. Timp de douăzeci și cinci de ani, ea a însoțit femei și bărbați care doresc să-și desfășoare mai bine proiectele și să se cunoască mai bine. Cheia tuturor? „Hrănește-ți vitalitatea. Ea este, și nu voința, cea care hrănește realizarea, susține experta. Ea este, și nu rezistența, cea care permite revenirea după un șoc. „Acest foc interior, care ne este dat la naștere, avem responsabilitatea individuală de a-l menține. Nu împrumutăm flacăra de la nimeni, ne concentrăm pe propriile noastre forțe”, continuă ea. „În gândirea chineză, nimic nu este considerat de la sine înțeles pe termen lung. Se lucrează la totul, așa că putem spune că vitalitatea este în primul rând o atitudine.”, mai spune Marie-Pierre Dillenseger.

Simplitate

„Cel mai bun mod de a ne uda vitalitatea este să scăpăm de ceea ce este greșit. Semnele noastre de stres (insomnie, oboseală, palpitații, dificultăți de concentrare etc.) nu indică o presupusă fragilitate, ele trag un semnal de alarmă. Și ne invită la o adaptare. Să identificăm locurile, condițiile, oamenii care ne dau vitalitate și cei care ne lipsesc de ea. Și să ne eliberăm de acestea din urmă!

„Culturii noastre îi place să aplaude progresul, este promițător. Dar pentru că mergem pentru asta și ne înmulțim în acțiune, suntem foarte mult în expirația care vine odată cu desfășurarea efortului. (…) Recomand pauze scurte de 5 sau 10 minute, repetate pe tot parcursul zilei, ceea ce eu numesc timp non-operator. Uneori este eficient doar a lăsa timpul să „treacă”. Știm că calitatea unei decizii depinde și de postura în care este luată. Dacă suntem prinși în prea multe cauze, vom fi mai puțin preciși, mai puțin corecți.”

Simte bucuria

„Lipsa bucuriei este un indicator al vitalității deteriorate. Nu există niciun test care să o valideze, dar ne putem gândi la vitalitate ca la un mușchi, este limitat dacă nu o menținem. Să muncim, să îmbrățișăm bucuria ca atitudine. du pieptul în față, îndreaptă umerii și respiră. Este o mișcare verticală, un impuls. Dacă ai doar 5 minute, închide ochii, caută alt loc care să te facă să te simți bine. Lasă parfumurile, culorile să vină, acceptă că un astfel de loc există și te așteaptă într-o zi.”

Împinge limitele

„Ideea este să mergem mai degrabă spre, decât împotriva. Limitele noastre nu sunt o forță rigidă, care ne ține ca o menghină. A te împlini nu înseamnă a te autodepăși, ceea ce ar echivala cu a lăsa în urmă o parte imatură sau inadecvată din noi. Cred că mai degrabă mergem înainte cu toate fațetele ființei noastre, cu vechile noastre greșeli și cu talentele noastre asumate, cu fricile pe care le-am integrat. Nu ne depășim pe noi înșine: ne luăm locul. Am făcut treaba asta corect? Am fi putut face altfel? Întrebări fără răspuns. Mai bine să te faci disponibil pentru comutatoare, acolo, în fața noastră, adesea deja pe drum în interiorul nostru.”

ARTICOLE SIMILARE

Horoscop special pentru femei, de 8 martie

Andreea Damian

Zodii care nu ar trebui să se căsătorească niciodată

Andreea Damian

Cea mai înfricoșătoare zodie. Te face să tremuri până-n măduva oaselor 

Andreea Damian

Laura Andreșan, despre infidelitate, trădare și traumă

Andreea Damian

Lady Gaga îşi lansează videoclip porno!

Aceste 4 perechi din zodiac vor avea parte de o despărțire dureroasă anul acesta

Andreea Damian

Scrie un comentariu