Tabu
Image default
CULTUREWhat's hot

Ştiaţi care sunt cele mai faimoase predicţii ale Apocalipsei?

Numărul predicţiilor apocaliptice a crescut atât de mult în ultima vreme, încât, în curând, se vor imagina mai multe dispariţii ale Pământului în aceeaşi zi. Oamenii încă tind să le dea crezare. Mulţi iau chiar şi măsuri în acest sens.
Vă imaginaţi deci care era reacţia oamenilor la asemenea veşti în urmă cu sute de ani cand clarviziunea acestor catastrofe era la început.
Iată câteva exemple de predicţii care, de-a lungul timpului, au zguduit liniştea oamenilor.

  • Se spune că William Miller este probabil cel mai faimos profet fals. În 1840, el a început să vorbească oamenilor despre sfârşitul Pământului, spunând că Iisus se va întoarce, iar Pământul va arde în flăcări cândva între 21 martie 1843 şi 21 martie 1844. În jur de 100.000 de adepţi şi-au vândut bunurile şi s-au retras în munţi în aşteptarea sfârşitului. Mai târziu, el a schimbat data cu 22 octombrie 1843. Când nici de data aceasta nu s-a întamplat nimic, adepţii lui Miller au considerat că ziua n-a venit încă, dar va veni şi s-au grupat în ceea ce se numeşste mişcarea Adventiştilor de Ziua a Şaptea.
  • Tot în secolul al XIX-lea, fondatorul cultului Martorilor lui Jehova, Charles Taze Russell a prezis că Iisus va reveni pe Pământ în chip învizibil în 1874, urmând ca în 1914, El să îşi facă văzută prezenţa pe Pământ. Izbucnirea Primului Război Mondial a fost considerată de Russell drept un semn că profeţiile lui se vor împlini. Dar se pare că, în ciuda dezastrelor produse de război, lumea a continuat să existe.
  • În data de 28 februarie 1963, pastorul penticostal William Branham a pretins că a urcat pe un munte în Arizona unde s-a întâlnit cu şapte îngeri care i-au spus că Iisus se va întoarce pe Pământ în 1977. Din păcate, Branham n-a apucat să vadă că s-a înşelat, pentru că a murit în urma unui accident de maşină în 1965.
  • Dacă ar fi fost să se întample aşa cum a prezis Hal Lindsey, lumea s-ar fi sfârşit deja de mai multe ori până acum. Lindsey a scris chiar şi o carte despre sfârşitul lumii, carte, după cum era şi de aşteptat, a fost cea mai bine vândută carte a anilot ’70. Acolo el scria că Apocalipsa va veni în jurul datei de 31 decembrie 1988. El cita drept cauze: regimul comunist sau războiul nuclear. Partea şi mai gravă a profeţiilor sale a fost că, începând din acel moment, publicaţiile care anunţau sfârşitul lumiii s-au înmulţit în mod alarmant. De exemplu, cartea lui Edgar Whisenant intitulată “88 de motive pentru care sfârşitul va veni în 1988” s-a vândut în 4,5 milioane de exemplare. Dar acela era doar începutul. Cărţile pe aceeaşi temă ale lui Tim LaHaye şi Jerry Jenkins s-au vândut în 63 de milioane de exemplare, făcând din prezicerea Apocalipsei o adevărată îndustrie.
  • În 1992, evanghelistul Harold Camping (cel care a profeţit şi Apocalipsa din 2011) a publicat o carte intitulată “1994?”, potrivit căreia, la jumătatea lunii septembrie a anului 1994, Iisus se va întoarce pe Pământ, iar acesta va fi distrus, şansa ca spusele lui să fie adevărate fiind cotată la 99,9%. Dar nu s-a întâmplat aşa. La fel cum lumea nu s-a afârşit nici pe 31 martie 1995, o altă dată la care Camping spusese că va veni Apocalipsa.
  • Una dintre cele mai cunoscute preziceri este cea, potrivit căreia, Apocalipsa urma să vină pe data de 1 ianuarie 2000. Se spunea atunci că sfârşitul nu se va datora religiei ci computerelor. Cu câteva luni înainte de data stabilită, analiştii speculau că întreaga reţea de computere va ceda şi, printr-un mecanism destul de greu de înţeles, anul 2000 avea să fie înregistrat ca fiind de fapt anul 1900 dând astfel peste cap întreaga cantitate de informaţie acumulată în memoria computerelor. Dar nici de data aceasta nu s-a întamplat nimic.

Predicţia lui Harold Camping cum că lumea se va sfârşi pe 21 mai 2011, , nu este deci decât o continuare a unui şir foarte lung de astfel de preziceri. Următoarea dată când se presupune că ar trebui să fim pregătiţi pentru sfârşitul lumii este anul 2012, adica peste o jumătate de an. Se spune că atunci, oamenii vor fi supuşi unei transformări fizice şi spirituale fără precedent. Din această teorie s-au despins deja mai multe variante, fiecare cu teoriile ei, cea mai vehementă fiind aceea care suţine că Pământul va fi distrus în data de 21 decembrie 2012. Această teorie a dus la apariţia celebrului film “2012” în care a jucat John Cusack.

Credem deci cu speranţă că, pe data de 22 decembrie 2012, vom continua liniştiţi să-l aşteptăm pe Moş Crăciun.

ARTICOLE SIMILARE

Kiss, primul videoclip Aylin and The Lucky Charms feat. Alexandru Burcea

Ce filme romanesti apar in 2016?

realitatea

Institutul Polonez ⎪ Provocarea la lectură

Ciocîrlan

Aylin Cadir lanseaza „Fericirea”

Sărbătoritul zilei de 5 mai

realitatea

Fotografii nemaivazute cu Marilyn Monroe

Scrie un comentariu