Home > Agenda > Premiera in Romania a filmului „La tete haute”

Premiera in Romania a filmului „La tete haute”

Lungmetrajul „La tete haute”, cel care a deschis Festivalul de la Cannes in 2015, va avea premiera in Romania pe 12 februarie.

Regizat de Emmanuelle Bercot, filmul urmareste destinul lui Malony, un tanar abandonat de mama lui inca din copilarie, care duce o viata zdruncinata si isi petrece majoritatea timpului prin casele de corectie din cauza comportamentului sau violent si a actelor delicvente. Cu toate acestea, judecatorul pentru copii incearca cu incapatanare sa-l ajute, in ciuda lipsei de rezultate din partea baiatului.

Filmat in Nord-Pas de Calais, Rhone-Alpes si Paris, lungmetrajul ii are in distrbutie pe actorii Catherine Deneuve, Benoit Magimel, Sara Forestier si personajul principal, Rod Paradot.

„La tete haute” are opt nominalizari la Premiile Cesar 2016 (care va avea loc pe 26 februarie) pentru: Cel mai bun film, Cea mai buna regie, Cea mai buna actrita: Catherine Deneuve, Cea mai mare speranta feminina: Diane Rouxel, Cel mai bun actor in rol secundar: Benoit Magimel, Cea mai buna actrita in rol secundar: Sara Forestier, Cea mai mare speranta masculina: Rod Paradot, Cel mai bun scenariu original: Emmanuelle Bercot, Marcia Roman.

Emmanuelle Bercot este regizoare, scenarista si actrita. Primul ei film, Clement, a participat in 2001 la Un Certain Regard. Elle s’en va / On My Way, tot cu Catherine Deneuve, a fost inclus in competitia oficiala a Festivalului de film de la Berlin 2013. Recent a jucat in Polisse (2011), in regia lui Maïwenn, film care a obtinut Premiul Juriului la Cannes 2011 si doua premii Cesar in 2012.

Regizoarea afirma despre filmul „La tete haute”: “Am vrut sa fac un film despre intreg sistemul care se invarte in jurul unui copil si sustine dezvoltarea sa. Despre devotamentul acestor oameni, despre abnegatia si rabdarea lor, despre puterea de a nu ceda niciodata… Am un unchi care este consilier pentru astfel de tineri. intr-o vara, pe cand eram copil, l-am vizitat in Bretania, in timp ce conducea o tabara pentru delincventi juvenili. Era pe-acolo chiar si un baiat vinovat pentru crima!”.

„La Tete haute” / Capul sus / Standing Tall este adus in Romania de Independenta Film, casa de distributie care promoveaza filme independente de referinta, de nisa sau castigatoare ale unor premii internationale prestigioase.

Articole asemanatoare
Cannes
Festivalul de la Cannes nu va putea avea loc în formatul original
Ngoc Trinh
Modelul fără lenjerie intimă de la Cannes, amendat și condamnat în țara sa din cauza ținutei
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio propune soluţii pentru limitarea încălzirii globale într-un film prezentat la Cannes
Quentin Tarantino
Quentin Tarantino s-a întors la Cannes după 25 de ani de la premiera filmului Pulp Fiction

Comenteaza acest articol

Premiera in Romania a filmului „La tete haute”

by realitatea   1 min
0