Tabu
Image default
CULTURESlider

Premieră la Teatrelli ⎢Maria de Buenos Aires

Teatrelli se redeschide cu o premieră de excepție: „Maria de Buenos Aires”, un nou spectacol-eveniment semnat de regizorul și coregraful Răzvan Mazilu.

Comunicat de presă 

Biletele la primele reprezentații ale spectacolului Maria de Buenos Aires s-au epuizat în mai puțin de jumătate de o oră de la punerea în vânzare. Maria de Buenos Aires este cea mai recentă producție CREART / Teatrelli, pentru care cunoscutul artist Răzvan Mazilu – promotor al musicalului în România – semnează, deopotrivă, regia, coregrafia și costumele originale. Premiera a avut loc pe 17 februarie 2021.

Pe muzica lui Astor Piazzolla și libretul lui Horacio Ferrer, o extraordinară „operetă-tango”, spectacolul Maria de Buenos Aires este o nouă provocare pe care cunoscutul artist Răzvan Mazilu o aduce publicului. În viziunea lui Dragoș Buhagiar, cel mai premiat scenograf român, spectatorii sunt invitați să pătrundă în atmosfera poetică și decadentă a orașului Buenos Aires de la începutul secolului al XX-lea, spațiul Teatrellifiind complet reinventat și recreat pentru acest spectacol. 

Noua producție îi reunește pe unii dintre cei mai bine cotați actori români: Gheorghe Visu – în rolul Spiritului, alături de tinerii Ana Bianca Popescu – în rolul Mariei de Buenos Aires, și Lucian Ionescu, interpretând mai multe roluri masculine. Totodată, spectacolul beneficiază de participarea lui Emy Drăgoi la acordeon.

Încă nu am ajuns la Buenos Aires. Plănuisem o călătorie anul trecut, dar nu a fost să fie, cum nu au fost să fie multe altele. Așa că am adus pe scenă un Buenos Aires imaginat din toate clișeele și locurile comune știute, pe care le-am dinamitat, le-am întors pe dos și le-am livrat, sper, în cel mai seducător mod cu putință.Un Buenos Aires inspirat din lecturile din García Márquez și Borges (o fotografie destul de cunoscută a poetului aproape orb, sprijinit melancolic în baston, stă la baza Spiritului, personaj interpretat de Gheorghe Visu.

RĂZVAN MAZILU

Următoarele reprezentații cu public ale spectacolului Maria de Buenos Aires vor fi anunțate în curând.Celebrul regizor și coregraf Răzvan Mazilu se află la o a doua colaborare cu Teatrelli, după succesul cu Mon Cabaret Noir.

În acest context, cu ocazia premierei producției-eveniment Maria de Buenos Aires, înainte de a intra în spațiul Teatrelli și în atmosfera poetică a orașului Buenos Aires de la începutul secolului al XX-lea, publicul este invitat în Galeria creart, în lumea cabaretului berlinez din anii 1920, respectiv în universul Mon Cabaret Noir, surprins de fotografii Mihaela Tulea, Florin Bondrilă și Dragoș Toader. Expoziția de fotografie și costum va fi deschisă în perioada 15 februarie – 14 martie 2021.

Teatrelli este un proiect creart, instituție de cultură a Primăriei Municipiului București, un spațiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care oferă publicului producții proprii de teatru și dans, serii de dialoguri culturale și artist-talk-uri, precum și concerte acustice.

Maria de Buneos Aires 

Muzica: Astor Piazzolla

Libretul: Horacio Ferrer

Regia, coregrafia, costumele: Răzvan Mazilu

Decorul: Dragoș Buhagiar

Maria: Ana Bianca Popescu

Spiritul: Gheorghe Visu

Flașnetarul, Visătorul, Bătrânul Hoț, Primul Analist, Preotul: Lucian Ionescu

Cu participarea lui Emy Drăgoi la acordeon; 

Corul: Bogdan Iacob, Andrei Mărcuță, George Vasile

Orchestra: Mihai Murariu – pian; Ioana Văleanu – percuție; Cristina Hîrjanu – flaut; Diana Ciudin – vioara I; Bianca Drăgoi – vioara a II-a; Alessia Drăgoi – vioara a III-a; Emanuel Vots – viola; Mihail Grigore – violoncel; Iacob Artin Panighiant – contrabas. Dirijor: Mihai Murariu.

Lighting design: Ștefan Vasilescu

Pregătirea muzicală: Maria Alexievici

Coregrafie tango argentinian: Daniel Măndiță

Corepetitor: Mihai Murariu

Coordonarea muzicală a orchestrei: Corina și Alexei Țurcan

Make-up Artist: Diana Froicu

Traducerea din limba spaniolă: Albert Denn

Adaptarea versurilor pe muzică: Alex Ștefănescu

Documentarea pentru traducere: Anne Marye Sima și Daniel Măndiță  

Afiș realizat de Romana Țopescu și Dragoș Trăistaru

Grafica cover-ului: Sabina Spatariu

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

ARTICOLE SIMILARE

Eros Ramazzotti, în concert la București. Când se pun în vânzare primele bilete

Andreea Damian

Fibrele solubile și insolubile | Ce diferențe există și care sunt beneficiile lor

Andreea Damian

#CEMAICITIM ⎢ Inițiativa One Night Gallery & Curtea Veche Publishing

Ciocîrlan

Rihanna lansează albumul “Good Girl Gone Bad The Remixes”

realitatea

Tocuri cui și o fustă de 4.000 de dolari: costumul de grădinărit al Melaniei Trump

realitatea

Salma Hayek s-a lăsat tunsă de fiica sa de 11 ani, iar rezultatul e uimitor

Andreea Damian

Scrie un comentariu