Tabu
Image default
CULTURE Slider

Premieră LIVE ⎢ «Grand Hotel Pasărea Retro» de Radu Afrim

Teatrul Național din Târgu-Mureș se pregătește de o nouă  premieră semnată de regizorul Radu Afrim. „Grand Hotel Pasărea Retro”, un spectacol în două părți, va fi prezentat în regim de live-streaming pe 19 și 20 decembrie 2020, de la ora 19:00. 

distribuția spectacolului Grand Hotel Pasărea Retro, foto afrim

Stagiunea 2020/2021 vine cu cea de-a cincea colaborare dintre Radu Afrim şi actorii Companiei Tompa Miklós. 

Spectacolele Castingul dracului (2014), scris împreună cu actorii, în urma unor improvizaţii, Tihna, după romanul lui Attila Bartis (2015), Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte (2016), bazat pe un text propriu, și Beție, după drama lui Ivan Vîrîpaev (2018) s-au bucurat de popularitate atât în rândul publicului, cât și în cel al profesioniștilor. 

Cea mai recentă producție a Teatrului Național Târgu-Mureș și, totodată, cel mai nou spectacol al regizorului Radu Afrim se intitulează Grand Hotel Pasărea Retro. Decorul și costumele sunt semnate de scenografa Irina Moscu. 

Comunicat de presă 

Suntem în 2020. Mioara, care în anii ‘70 locuia în blocul cunoscut din Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte, a crescut, a devenit scriitoare și trăiește de mult timp în Belgia. Se întoarce la locul copilăriei din dorința de a scrie un roman care poate că ar ajuta-o să scape de trecut. Poate.

Blocul de altădată a devenit, între timp, un hotel numit Grand Hotel Pasărea Retro. Patronii acestuia sunt un cuplu bizar. Aladár, fostul vânzător de flori și Zita, soția lui debordând de sentimente romantice. 

Hotelul este populat de figurile specifice ale societății post-decembriste: alături de polițist, psiholog, compozitor, cântăreț şi femeia de serviciu, apar și cei de la periferia societății. Prin ei se conturează lumea zilelor de azi, cu problemele și dilemele actuale, dar în același timp, se realizează și o reflecţie asupra artei. 

Grand Hotel Pasărea Retro, foto afrim

La fel ca în Pasărea retro…, și în acest spectacol poezia scenică și umorul sunt dublate de o critică socială.

Premiera spectacolului Grand Hotel Pasărea Retro va avea loc în zilele de 19 și 20 decembrie 2020, în două părți, începând cu orele 19.00. Biletele, în valoare de 19 lei, pentru transmisiunea live pot fi achiziționate de pe pagina Eventim

Link-ul necesar vizionării spectacolului va fi trimis prin e-mail cu o oră înaintea începerii spectacolului, iar transmisia va putea fi accesată cu parola inscripționată pe bilet. Biletele pot fi cumpărate cel târziu până la ora 18.00, în ziua premierei.

Vă atragem atenția că transmisiunea este în regim live streaming (nu înregistrare), astfel că spectacolul nu poate fi vizionat ulterior.

Grand Hotel Pasărea Retro, foto afrim

ARTICOLE SIMILARE

STRANIU! Intamplarea de la inmormantarea Marioarei Murarescu

Cea mai veche pictură care spune o poveste are 44.000 de ani și a fost descoperită în Indonezia

Andreea Damian

Primul Farma Drive din România!

Noua colecție de pantofi a lui JLo conține mai mult adidași decât stiletto. Dar nu acesta era planul!

Andreea Damian

Șapte din zece adulți consideră că partenerul îi ignoră în mod intenționat

realitatea

Pharrell Williams, Kevin Hart și Minnie Driver au împărțit mii de mese gratuite persoanelor fără adăpost

realitatea

Scrie un comentariu