Home > Agenda > Premiile Brit „vor examina” categoriile masculine și feminine

Premiile Brit „vor examina” categoriile masculine și feminine

Premiile Brit spun că vor examina modul în care se distribuie premiile, o opțiune fiind eliminarea categoriilor separate de bărbați și femei.

Dar rapoartele potrivit cărora premiile au fost date deja în funcție de gen sunt “bazate pe zvon și speculații”, au spus organizatorii. “Putem confirma 100% că vor exista premii masculine și feminine în categoriile britanice și internaționale în februarie 2020”, au declarat pentru BBC. Declarația a fost distribuită după un material incomod din The Sunday Times apărut în weekend.

Potrivit acestuia, organizatorii doresc să găzduiască artiști non-binari – care nu se identifică nici ca bărbat, nici ca femeie. Asta se întâmplă la o săptămână după ce starul pop Sam Smith le-a cerut fanilor să i se adreseze neutru din punct de vedere al genului”. “După o viață în care am fost în război cu genul meu, am decis să îmbrățișez ceea ce sunt”, a scris Smith pe Instagram.

Mulți alți artiști au respins constrângerile tradiționale ale genului, inclusiv Christine + The Queens, King Princess, Kim Petras, Sophie și Anohni (fosta Antony și Johnsons). Dar Premiile Brit nu ar fi prima ceremonie de anulare a categoriilor de premii masculine și feminine. Premiile Naționale de Televiziune (ANT) au schimbat pentru prima dată categoriile de cel mai bun actor și actriță în cea mai bună interpretare dramatică și cea mai bună interpretare în serie – în 2008. În 2017, MTV Movie Awards a fost și el neutru în privința genului, Emma Watson devenind prima actriță care a câștigat premiul de „cea mai bună interpretare a unui rol dintr-un film”. În discursul de acceptare al premiului, vedeta din Harry Potter a lăudat decizia de a contopi categoriile. “Când joci un rol, intri în pielea altcuiva”, a spus ea. “Singura distincție ar trebui să fie între performanțe remarcabile.”

Articole asemanatoare
Brit Awards
Brit Awards 2020 și-a aflat câștigătorii. Gala, transmisă și pe Youtube
Barack Obama a făcut un top al filmelor și serialelor lui preferate în 2019
Scriitoarea israeliană Zeruya Shalev – premiul Jan Michalski pentru Literatură 2019
În India se țin cursuri împotriva violenței împotriva femeilor, la noi 30% dintre femei sunt agresate

Comenteaza acest articol

Premiile Brit „vor examina” categoriile masculine și feminine

by realitatea   1 min
0