Home > Agenda > Premiile Oscar 2021 ar putea fi amânate din cauza pandemiei de coronavirus

Premiile Oscar 2021 ar putea fi amânate din cauza pandemiei de coronavirus

Premiile Oscar

Gala Premiilor Oscar 2021 este programată pentru data de 28 februarie, anul viitor. Dar actualul context al pandemiei în Statele Unite, ţară lovită extrem de dur de noul virus, ar putea amâna acest eveniment.

Mai multe surse susţin că Academia Americană de Film se gândeşte să amâne acest eveniment din cauza pandemiei de coronavirus.

Deocamdată, planurile nu sunt bătute în cuie, însă o sursă a declarat că: “Probabil că ceremonia va fi amânată”, subliniind totuşi că noile date potenţiale pentru organizarea galei nu au fost deocamdată discutate sau propuse în mod oficial.

Când regulile privind eligibilitatea filmelor în cursa pentru Premiile Oscar s-au schimbat, în luna aprilie, David Rubin, preşedintele Academiei spunea că este încă prea devreme pentru a şti cum va fi afectat evenimentul din februarie 2021 de actuala pandemie, scrie insider.com.

“Este imposibil de ştiut care va fi peisajul. Ştim că vrem să sărbătorim filmul, dar nu ştim exact ce formă va lua”, declara atunci Rubin pentru Variety. Academia Americană de Film nu a comentat deocamdată noile zvonuri privind o amânare a ediţiei cu numărul 93 a Premiilor Oscar.

Reguli noi anunțate de Academie

Regulile modificate privind eligibilitatea înseamnă că nu mai este necesar ca un film să ruleze timp de 7 zile în cinematografele din zona Los Angeles pentru a se califica în cursa pentru Oscar. În contextul actualei pandemii, s-a decis că filmele pot fi lansate şi digital, fără a rula în cinematografe, însă pentru a fi luat în calcul, un film lansat online trebuie să fi avut totuşi programată o lansare în cinematografe.

Articole asemanatoare
premiile oscar
Academia Americană de Film schimbă regulile pentru premiile Oscar din cauza pandemiei
natalie portman
Ținuta sobră a lui Natalie Portman a transmis un puternic, dar subtil, mesaj feminist
oscar
Premiile Oscar 2020. Cum a arătat meniul 70% vegetarian
oscar
Billy Porter și povestea rochiei cu pene de aur de la Premiile Oscar

Comenteaza acest articol

Premiile Oscar 2021 ar putea fi amânate din cauza pandemiei de coronavirus

by Andreea Damian   1 min
0