Tabu
Image default
CULTURE

Premiile Oscar: Hollywood se pregătește pentru nominalizările la Oscar

Nominalizările la Oscar vor fi anunțate marți, 8 februarie, cu o categorie extinsă pentru „cel mai bun film”, care se speră că va face loc pentru o gamă mai largă de filme.

The Power of the Dog, Belfast și West Side Story se numără printre filmele care se așteaptă să obțină mai multe nominalizări. Academia Americană de Film a confirmat că ceremonia va avea o gazdă anul acesta, dar nu a dezvăluit încă cine va fi.

Există presiune pentru a face Oscarurile mai populare și mai relevante pentru publicul tânăr, după ce ceremonia redusă din 2021 a scăzut în rating, parțial din cauza absenței marilor lansări de filme în timpul carantinei. Tracee Ellis Ross și Leslie Jordan vor anunța nominalizările de la Los Angeles marți.

Există o singură garanție înaintea nominalizărilor: cu mult mai multe filme mari în cursă în acest an și doar un număr limitat de sloturi disponibile, mai multe filme de mare profil și vedetele lor vor rata inevitabil Oscarurile.

Iată câteva filme și actori care au cele mai mari șanse să fie nominalizate/nominalizați!

În ultimul deceniu, cea mai bună categorie a Oscarurilor – cel mai bun film – a avut între cinci și 10 nominalizări (au fost opt ​​anul trecut).

Cu toate acestea, din acest an, conducerea Academiei a hotărât că trebuie să existe 10 nominalizări, într-un efort de a face lista scurtă mai diversă, incluzivă și, sincer, populară.

În teorie, asta ar fi trebuit să facă loc pentru blockbuster-ul de succes Spider-Man: No Way Home sau filmul James Bond, No Time To Die. Există date, potrivit BBC, care sugerează că niciunul nu are șanse pentru o nominalizare la categoria cel mai bun film. S-ar putea, totuși, să apară în unele dintre categoriile tehnice. În schimb, musicalul West Side Story lui Steven Spielberg, filmul biografic Belfast al lui Sir Kenneth Branagh și Licorice Pizza, oda lui Paul Thomas Anderson pentru tinerii din anii 1970 să apară în categoria cel mai bun film. Singurul film cu succes semnificativ de box office care ar putea ajunge în cursă este saga științifico-fantastică a lui Denis Villeneuve, Dune, care a câștigat 400 de milioane de dolari în întreaga lume.

Deși există câteva alte filme populare în cursă, multe dintre ele au fost lansate în principal pe platforme de streaming și, prin urmare, nu au cifre comparabile la box office. Amintim Don’t Look Up, cu Leonardo DiCaprio și Jennifer Lawrence în rolurile principale, The Power of the Dog al lui Jane Campion, un western intens cu Benedict Cumberbatch în rolul principal, Being the Ricardos de la Amazon Prime Video , regizat de creatorul The West Wing Aaron Sorkin, care îi urmărește pe Lucille Ball și Desi Arnaz în Hollywood-ul anilor 1950, Coda lui Sian Heder , lansat pe Apple TV, spune povestea unei tinere fete care își dorește să devină cântăreață.

Pe partea de actori, actrițele Kristen Stewart în Spencer, Nicole Kidman pentru Being The Ricardos, Olivia Colman și Penelope Cruz ar putea primi o nominalizare. În cursă ar putea intra și trei cântărețe – Jennifer Hudson (care a interpretat-o ​​pe Aretha Franklin în Respect), Lady Gaga (House of Gucci) și Alana Haim (Licorice Pizza). Există șanse să fie nominalizate și Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye), Renate Reinsve (The Worst Person In The World) și Frances McDormand (The Tragedy of Macbeth)

Lista cel mai bun actor este puțin mai previzibilă, cei care urmăresc premiile fiind în general de acord că Will Smith (King Richard), Andrew Garfield (Tick Tick… Boom!) și Benedict Cumberbatch (The Power of the Dog) garantat vor primi câte o nominalizare. Denzel Washington (The Tragedy of Macbeth), Cooper Hoffman (Licorice Pizza), Peter Dinklage (Cyrano) sau Javier Bardem (Being The Ricardos) ar putea fi și ei nominalizați.

ARTICOLE SIMILARE

AUSTRIA ⎪ Autoritățile caută 21 de opere furate de un preot

Ciocîrlan

Vedete nascute pe 12 august!

realitatea

Europa ar putea alimenta cu energie electrică toată planeta, numai de la eoliene instalate pe uscat

Andreea Damian

Shine a Light

realitatea

O seară la Opera din Nisa pe notele lui Philip Glass

Ciocîrlan

Sărbătoritul zilei

realitatea

Scrie un comentariu